Kaplanlar Bu Kez, "kanser Hastalığı" İçin Yürüdü

Kışın kar banyosu ve buzlu suya girerek isimlerini duyuran Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü üyeleri, kanser hastalığına dikkat çekmek için, bir grup kanser hastası ve yakını ile doğa yürüyüşü yaptı.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilciliği, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü ve Türk Kanser Araştırma Savaş Kurumu Kayseri Şubesi'nin ortak yürüyüşüne yaklaşık 100 kişi katıldı.

Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bekir Çoksevim'in 'sağlıklı doğa yürüyüşü' üzerine bilgi verdiği etkinlik, Melikgazi ilçesi Gesi Güzelköy mahallesi Nize çayırı arasında, yürüyüş lideri Osman Doğan nezaretinde, sabah hafif yağmur altında gerçekleştirildi.

Su, kuş ve rüzgar sesinin eşliğinde yapılan yürüyüş sonrasında halat çekme, ip atlama, voleybol, mini futbol ile birlikte Eczacı Hatıf Hasşerbetçi nezaretinde sevilen Kayseri türküleri söylendi ve etkinlik piknik ile sona erdi.

Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri İl Temsilcisi Davut Güleç, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, cezaevi moral konseri, görme engelliler ile Erciyes yürüyüşü, öğretmenler günü konserinden sonra kanser hastaları ile doğa yürüyüşü yaptıklarını, bu etkinliklerin daha da artacağını açıkladı.

Türk Kanser Araştırma Savaş Kurumu Derneği Kayseri Şube Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdemir, kansere dikkat ekmek amacıyla yapılan bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, kısa doğa yürüyüşlerinin kanser hastaları üzerinde ve tedavilerinde olumlu etkileri oluğuna dikkat çekti.

Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Başkanı Rifat Postacı'da, hayatı dolu ve doyarak yaşamak için herkesin harekete geçmesini, spor yapmasını önerdi.

Kanser hastaları ve yakınları da, kuş, su, rüzgar sesi ve hafif yağmur altındaki doğa yürüyüşünün doyumsuz olduğunu, bunun sık sık tekrarlanmasını istedi.

Muhabir: Sercan Küçükşahin

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA