F.Bahçe'den 'muz' fotoğrafına barkovizyonlu yalanlama

Fenerbahçe, haftasonu oynanan olaylı Galatasaray derbisinde yaşananlarla ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbinin ardından gündeme bomba gibi düşen 'muz' olayıyla ilgili olarak, yöneticiler Tolga Deniz Aytöre ve Ömer Temelli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi Tolga Deniz Aytöre konuşmasına basın toplantısının bir buçuk saat geç kalması nedeniyle özür dileyerek başladı.

Aytöre 'Anlayışınız için teşekkür ediyorum. Acımız var acılarımız var, çok konuşmayacağız. Bugüne kadar sustuk, yine susmayı tercih ediyorduk ancak 3 gündür Fenerbahçe ve Galatasaray rekabeti kısır çekişmeyi geride bıraktı. Türk halkını, Türk anenesini ilgilendiren bir konuda yapılan bir suçlama ile karşı karşıya kaldık. Fenerbahçe üzerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni suçlayamazsınız. Avrupa'da Türkiye Cumhuriyeti'nde ırkçılık olduğu propagandası yapılıyor. Fenerbahçe'yi UEFA ve Avrupa'ya şikayet etmek geleneğiyle iş suçlamaya dayandı' dedi.

SADECE MUSLERA VE TAFFAREL


Deniz Aytöre'nin konuşmasının ardından, barkovizyonda görüntüler yayınlanmaya başladı. Muzu sahaya doğru tutan kişinin fotoğrafı çekildiği sırada saatin 19.05 olduğu görüldü.

Fenerbahçe barkovizyonda, Fernando Muslera ve Claudio Taffarel varken muzun gösterildiği güvenlik kameraları tarafından gösterildi. Sunucunun yaptığını açıklamada, muzun Eboue ve Drogba gibi siyahi oyunculara değil, Muslera'ya gösterildiği ifade edildi.

Vatan gazetesi foto muhabiri Doğan Çil, fotoğrafı çeken kişi olarak açıklamalarda bulundu.

Çil; 'Fotoğrafı 19.05 ile 19.10 arasında çekildi net olarak. İki takımda fotoğraf çekildiği anda sahada kesin olarak yoktu' dedi.

'TEZAHÜRATA DESTEK OLMAK İÇİN...'


Muzu sallarken fotoğrafı çekilen taraftar; 'Ben bir amcadan aldım muzu. Tezahürat ile ilgili olarak, o tezahürata destek vermek için salladım. Muslera el hareketleri falan yapıyordu. Ben o anlamda sallamadım. Ailemde ve geleneklerimde böyle bir şey yoktur. O an elimde meyve olduğu için meyve salladım, başka bir şey olsa onu sallardım' dedi.
Muzu sallayan diğer bir taraftar ise; 'Ben rahatsızlığımdan ötürü meyve ile besleniyorum. 1 ay önce sindirim sisteminden ameliyat geçirdim. Sürekli meyve yiyiyorum. O yüzden mevye ile dolaşıyorum. O an elimde meyve olduğu için o şekilde bir suçlama ile karşı karşıya kaldım. Benim zaten siyahi arkadaşlarım da var. Kesinlikle amacım ırkçılık olamaz.' dedi.