BDP'li Sakık kendi partisini eleştirdi

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, miletvekillerine tanınan imtiyazlarda imzaların geri çekilmesi konusunda kendi partisini BDP'yi eleştirdi.

BDP'li Sakık kendi partisini eleştirdi
Milletvekilleri imtiyazlarına tanınan yasa teklifiyle ilgili olarak BDP Milletvekili Sırrı Sakık'tan çok konuşulacak açıklamalar geldi. Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan Sakık, partisi BDP'yi eleştirdi.

'İMZALARIN ARKASINDA DURUN'
İmza verenlerin imzalarının arkasında olması gerektiğini savunan Sakık, 'O zaman kendi partinizi de eleştiriyorsunuz?' sorusuna 'Evet' yanıtı vererek 'Dört parti olarak eğer imza veriyor ve buna inanıyorsanız bu imzanın arkasında olmalısınız.' dedi.
Milletvekili haklarının bürokratların haklarından geride olduğunu ekleyen Sakık, 'Medya kıyametler koparıyor. Kıyametler koparan bir çok köşe yazarlarının milletvekilinden daha fazla maaş aldığını biliyoruz. Kıyametler koparan medya patronlarının bir gecede milyar dolarları kasalarına akıttığını biliyoruz. Olup bitenlerin halkın vicdanında yer edindiğini söylemiyorum ama dinime küfreden Müslüman olsa.' ifadelerini kullandı.

'CHP VE MHP'NİN RÜZGARINA KAPILIP...'
'Şunu açıkla söylüyorum; Ya imza vermeyeceksiniz, imzalıyorsanız da arkasında duracaksınız. CHP'nin, MHP'nin rüzgarına kapılıp...' diye eleyen Sakık, 'Bu imza verenlere soruyorum; Neden verdiniz, Neden çektiniz? Ne değişti?' diye sordu.