Dikili'de Dünya Çiftçiler Günü Coşku İle Kutlandı

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, İzmir'in Dikili ilçesinde etkinliklerle kutlandı.

Dikili'de Dünya Çiftçiler Günü Coşku İle Kutlandı
Ziraat Odası tarafından düzenlenen etkinliklerde renkli görüntüler yaşandı.

Çiftçiler Günü kutlamasına Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, Dikili Ziraat Odası Başkanı Önder Acar, Çandarlı Belediye Başkanı Ahmet Dağdelen, Dikili Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ateş, Dikili İlçe Müftüsü Mahmut Atıcı, Dikili Emniyet Müdürü Hasan Başaran ve Dikili Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Bekir Kara katıldı.

Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Çiftçilerin, Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak açılış konuşmalarına başlayan Dikili Ziraat Odası Başkanı Önder Acar, “Bugün, sizlere çiftçilerin günümüzdeki birkaç sorunundan bahsetmek istiyorum. Çiftçi sorunları hep gündeme gelmiştir. İlçemizde pamuk sektörü bitmek üzeredir. Zeytinyağının durumu malum. Gübre, mazot ve yem fiyatları çok yüksek. Girdiler çok yüksek. Genel merkezden Ziraat Odaları adına bunları söylemek sadece ses duyurmak. Çözüm, çözüm değil. Çözüm; kurumsallaşmak. Eğer, Türkiye genelinde yaklaşık 8 milyonluk üyesi ile Ziraat Odaları Birliği kurumsallaşmayı başarabilirse bu sorunların tamamına yakını ortadan kalkar. Zaten kurumsallaşırsa çözümü de kendisi üretir” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ateş de, “İlçemiz nüfusunun yaklaşık yarısına istihdam ve gelir kaynağı olan tarım; turizm sektörü ile birlikte ana sektörlerin başında gelmektedir.Dikili Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü olarak bizler; Bakanlığımızın belirlemiş olduğu politikalar doğrultusunda tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin üretim ve verimliliğini arttırmak, hayat standartlarını yükseltmek, ürettikleri ürünlerin pazarlamasında yardımcı olmak, eğitim çalışmaları yapmak, bitki ve hayvan sağlığını korumak gibi faaliyetlerin yanında ürettiklerinin tümünü kayıt altına alarak destekliyoruz” diye konuştu.

Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ise, Dünya Çiftçiler Günü ile birlikte Eczacılar Günü’nü de kutladı. Salonda bulunan herkesin çiftçilikten geçindiğini ifade eden Kaymakam Karamehmetoğlu, “Gelecek, toprağı en iyi işleyen, en modern teknikleri kullanan ve toprağın verimini arttırıcı güzellikleri en iyi işleyebilen modern çiftçilerin” dedi.

Konuşmaların ardından çiftçiliğe gönül verenlere ve destekleyenlere plaketler verildi.

Halk oyunları gösterileri ile devam eden kutlamalar da, minik oyuncuların gösterileri vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Halk oyunları gösterisinin bitmesine takiben sahneye davet edilen Dikili Belediye Başkanı Yusuf Altıparmak, daveti geri çevirmedi ve müzik eşliğinde zeybek oynadı. Başkan Altıparmak’ın oyununa vatandaşlarda alkışları ile katılarak renkli görüntüler oluşturdu. Başkan Altıparmak’ın zeybek oyunu büyük beğeni topladı. Altıparmak, Zeybek oyunu sonunda ayakta alkışladı.

Sağanak yağışın başladığı etkinlikte, vatandaşların yağışa aldırmadan kumanya sırasında beklemeleri dikkat çekti. Kavurma, pilav, ayran ve tatlının dağıtıldığı etkinlikte, kumanyalarını alan vatandaşlar tentelerin altında yemeklerini yedi.

Dikili’de büyük bir coşkuyla kutlanan 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, yemek ikramının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA