Yarkadaş'ın Gülen iddiasına Gülerce'den yanıt geldi

Barış Yarkadaş, ABD'de Fethullah Gülen'i ziyaret eden grupla ilgili olarak internet sitesinde öne sürdüğü iddialarını canlı yayında yineledi. Gülen grubuna yakınlığıyla bilinen Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ise canlı yayına bağlanarak, Yarkadaş’ın iddialarını yalanladı.

Yarkadaş'ın Gülen iddiasına Gülerce'den yanıt geldi
Yaklaşık 15 gün önce davet üzerine ABD'ye giden ve Fethullah Gülen'le görüşen gazetecilerin isimlerini açıklayan gazeteci Barış Yarkadaş, sohbette nelerin konuşulduğunu da ayrıntılarıyla Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan Dinamit programında aktardı.

Barış Yarkadaş, Gülen'in ABD'deki evinde gerçekleşen ziyarete, Harun Tokak, Mustafa Yeşil, Erkam Tufan Aytav, Gazeteci Yavuz Oğhan, Ardan Zentürk, Mahmut Övür, Mehmet Altan, Ekrem Dumanlı ve Amberin Zaman'ın katıldığını ifade ederken, Gülen 'in Başbakan Erdoğan hakkında “Güç zehirlenmesi yaşıyor” dediğini öne sürdü.

ERDOĞAN GÜÇ ZEHİRLENMESİ YAŞIYOR

Olaya 7 gazetecinin, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve bir işadamının oğlunun şahit olduğunu ifade eden Yarkadaş “Mehmet Altan 'ın ısrarı üzerine bu görüşme gerçekleşmiş. Ve Gülen Erdoğan için “Güç zehirlenmesi yaşıyor. Türkiye diktatörlükle yönetiliyor” sözlerini kullanmış. Gülen ayrıca başkanlık sistemi ve PKK 'yla yapılan görüşmelere de karşı çıkmış” dedi.

KAYNAĞIMI YAYINALRSAM…

Sohbet sonunda Ekrem Dumanlı 'nın bu konuşmaların kayıt dışı kalması gerektiğini söylediğini öne süren Yarkadaş “Bu yazdıklarımı Amberin Zaman da yazdığı yazıda yalanmadı. Ben bu haberin kaynağını yayınlarsam, bu olayı kimse yalanlayamaz.” dedi.

AK PARTİ 'NİN İSTANBUL ADAYI DA KONUŞULDU

Görüşmede ayrıca Mehmet Aylan Ak Parti 'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı hakkında da görüşlerini bildirdiğini ve Gülen 'in bu görüşleri dikkatlice dinlediğini kaydeden Yarkadaş “Bu konuyu ayrıntılı bir şekilde yazacağım” diye konuştu.

YARKADAŞ 'IN İDDİALARINI YALANLADI

Canlı yayına bağlanan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce ise Barış Yarkadaş 'ın iddialarını yalanlayarak “Ben sayın Gülen 'in birilerinin yanında Başbakan 'ın ismini zikrederek konuşacağını kabul etmem. Sayın Gülen kimseyi kast etmiş değildir. Ben kendisini 30 yıldır yakından tanırım. O sözler Kırım konferansında genel olarak söylediği sözlerdir.” dedi.

HOCAEFENDİ KİMSEYE EL ÖPTÜRMEZ
Barış Yarkadaş 'ın Mehmet Altan 'a hedefe koymasının doğru olmadığını ifade eden Gülerce “Hocaefendi kimseye el öptürmez. Yere bağdaş kurupta oturtmaz. Yarkadaş hiç tanımadığı bir insan hakkında nasıl böyle yazılar yazabiliyor.” diye konuştu.

BEN CEMAATİN SÖZCÜSÜ DEĞİLİM
Kendisinin cemaatin sözcüsü olmadığını da sözlerine ekleyen Gülerce “Cumhuriyet ve Sözcü gazetesinin manşetine taşıdığı yazımda ben anayasa meselesiyle ilgili bir analiz yaptım. Türkiye 'de ısrarla “Cemaat-Hükümet” kapışması istiyor. Ben Başbakanın adaylığını istediğimi yüzlerce defa yazdım. Ben cemaatin sözcüsü değilim” dedi.

BEYAZ GAZETE