Karşıyaka’nın Projeleri Yine Zirvede Yamanlar Gençlik Merkezi’ne Büyük Ödül

Türkiye’nin Yerel Yönetimlerinin Oscar’ları olarak bilinen ve bu yıl 5.si düzenlenen Yerel Yönetimler Ödülleri sahiplerini buldu.

Karşıyaka’nın Projeleri Yine Zirvede Yamanlar Gençlik Merkezi’ne Büyük Ödül
Geçtiğimiz yıllarda da, 3 kez ödül alan Karşıyaka Belediyesi, bir kez daha “En İyiler” kürsüsüne çıktı. Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi “Çevre Koruma” kategorisinde Özel Kalem Dergisi’nin 5. Yerel Yönetimler Ödülü’nü aldı.

İstanbul’da Adile Sultan Yalısı’nda “Zorla Güzellik Olur” başlığıyla düzenlenen görkemli gece ile sahiplerini bulan “Yerel Yönetimler Ödülleri”nde “Karşıyaka’dan Bir Nefes Ver” projesi ile Karşıyaka Belediyesi yılın ilçe belediyesi seçildi. “Çevre Koruma” kategorisinde Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi ile zirveye oturan Karşıyaka Belediyesi’nin ödülünü, yurt dışında bulunması nedeniyle Belediye Başkanı Cevat Durak’ın adına Başkan Yardımcısı Hüseyin Çalışkan aldı.

Yerel yönetim alanına yenilik getiren ve şehir sorunlarını çözmek için geliştirilen projeleri ödüllendirmek amacıyla düzenlenen törende 2012 yılının en başarılı vali ve belediye başkanları ödüllendirildi. Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri, Sosyal Sorumluluk, Kent İçi Ulaşım, Katılımcı Yönetim, Çevre Koruma, Kültür ve Sanat Varlıklarının Korunması, Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım, Afet Yönetimi, E Belediyecilik olmak üzere 9 kategoride toplam 34 ödül verildi.

Tören, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden usta gazeteci Mehmet Ali Birand anısına gerçekleştirildi.

YAMANLAR GENÇLİK EĞİTİM VE KAMP MERKEZİ
Yamanlar Dağı’nın zirvesinde, eski Nato Radar Üssü’nün bulunduğu bölgede yapılan Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nin ülkemizde bir başka örneği daha bulunmuyor.

“Eğitimde Fırsat Eşitliği” projemiz çerçevesinde başarıyla hayata geçirdiğimiz Karşıyaka Gençlik Merkezi’nin öğrencilerine sosyal ve sportif bir ortam yaratmak amacıyla yola çıktığımız bu tesis, beklentilerin de çok ötesinde bir faaliyet alanına sahip hale geldi.

42 dönüm alan üzerine kurulan Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp Merkezi’nde; voleybol, futbol, basketbol, golf sahaları, tenis kortları, yüzme havuzu ile 1200 kişilik anfi tiyatro bulunuyor. Merkez, 14 odalı misafirhanesi, bungalovları ve 200 kişi kapasiteli çadır alanı ile eşsiz güzellikteki doğanın içinde konaklama imkanı da sunuyor.

Başta gençler olmak üzere konuklarına, restoran, kafeterya, kantin, revir ve otoparkı ile de hizmet verecek olan merkezde, organik tarım alanı da bulunmakta.
Kaynak: İHA