Kamu-sen Şehit Öğretmenin Annesini Yılın Annesi Seçti

Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Şarköy Temsilciliğine bağlı öğretmenler, 1993 yılında henüz 22 günlük öğretmen iken Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Çavuşlu Köyünde, PKK’lı teröristlerin ev baskınında babası ile birlikte şehit düşen Neşe Alten’in annesini yılın annesi seçtiler.

Kamu-sen Şehit Öğretmenin Annesini Yılın Annesi Seçti
Türk Eğitim-Sen Şarköy Temsilcisi Mehmet Maraşlı ve yönetim kurulu üyeleri; Nevzat Gürses, Aylin Çanlı, Mehmet Karayer, bir buket çiçekle ziyaret ettikleri şehit öğretmen annesi Nazife Alten’in elini öperek ziyaret nedenini açıkladılar.

Türk Eğitim-Sen Şarköy Temsilcisi Mehmet Maraşlı, yaptığı konuşmada, bir annenin evladına karşı duyduğu sonsuz sevgi ve yokluğunda yaşadığı özlemin tariflere sığmayacağını ifade ederek “Evlat acısı yaşamış, öpmeye kıyamadığı yavrusunu, kanatlarının altından, vatanına şehit vermişse o annenin yaşadığı dayanılmaz bir acı ve duyduğu özlem derindir” dedi.

Maraşlı, şehitlerin annelerinin kendi anneleri de olduğunu belirterek “Dokuz ay karnınızda, yıllarca sinenizde taşıdığınız şehit yavrunuzu bizler de ömür boyu yüreklerimizde taşıyacağız. Sizin nezdinizde bütün annelerin anneler gününü kutluyor o pak ellerinizden minnetle öpüyorum” dedi.

Şehit Öğretmen Annesi Nazife Alten, ziyaretin kendisini memnun ettiğini belirterek “Yavrumu çok erken yaşta şehit verdim. Acım hiç azalmıyor. Gittikçe hüznüm artıyor, televizyon seyredemiyorum. Kızımın adını taşıyan okula gidiyorum, orada çocukları görünce yavrum aklıma geliyor” dedi.

Kaynak: İHA