Ak Parti’nin Üç Vekili Şarköy’de İnceleme Yaptı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Mayıs Pazar günü Tekirdağ’da katılacağı “Annelerin Dileği-Gençlerin Kardeşliği” adlı gençlik şöleni öncesi, Şarköy ilçesine gelen İzmir, Manisa ve İzmir milletvekilleri vatandaşlarla birlikte olarak sorunları dinledi.

Ak Parti’nin Üç Vekili Şarköy’de İnceleme Yaptı
AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ve Rize Milletvekili Hasan Karal, partililerle birlikte, Şarköy merkez ve Mürefte, Hoşköy beldelerinde halkla birlikte oldular.

Rize Milletvekili Hasan Karal’a vatandaşlar, yaz aylarında ilçede nüfusun 30 binden 200 bine çıktığını, devlet hastanesindeki doktor sayısının yetersiz olduğunu, Şarköy- Karıştıran yolunun virajlarının bir çok kazalara neden olduğunu ifade eden sorunlarını dile getirdiler.

Rize Milletvekili Hasan Karal, kendi seçim bölgesi Rize’de de yaz aylarında yayla sezonu nedeniyle nüfus artışı olduğu için doktor sıkıntısı yaşandığını ifade ederek, “Bu ülke sorunu, iktidarımız döneminde bir çok tıp fakültesi açılmıştır, buradan yetişecek doktorlarla birkaç sene sonra bu sorun daha da azalacaktır. Doktor sayımızdaki yetersizlik biraz da profesörlerin asistan sayısını artırmayarak kendilerini düşünmesinden kaynaklanıyor. Başbakanımız farklı bölge bölgelerdeki milletvekillerini, diğer bölgelere göndererek sorunları bir de bu bakış açısından görmemizi istiyor. Buraya gelmeden önce dersimi çalıştım, Şarköy’ün, Tekirdağ genelinde duble yolu olmayan tek ilçesi olduğunu öğrendim. Bunun da kısa sürede çözüleceğini umut ediyorum. Tekirdağ Büyükşehir oldu, daha çok il ve ilçelere hizmet gelecek” dedi.

Bir vatandaşın, Başbakan’ın Rize’ye yaptığı yatırım kadar, Tekirdağ’a da yatırım yapması gerekir sözüne, Rize Milletvekili “Başbakanımız günde 4 saat uyku ile memleket sorunlarını çözmek için uğraşıyor. Gelin bakın Rize’ye, öyle düşündüğünüz gibi abartılı bir yatırım yok” dedi.

Kaynak: İHA