Malatya Karaciğer Nakli İle Gurur Duyuyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Kayısıdan sonra ikinci dünya markamız karaciğer naklidir” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, geçtiğimiz hafta Turgut Özal Tıp Merkezi’nde 1019. su gerçekleştirilen karaciğer naklinin hem Malatya için hem de Türkiye için gurur kaynağı olduğunu belirterek, ‘Anadolu'nun ortasında bu olay yapılmaz’ diyenleri dinlemeyerek karaciğer naklini başlatan ve arkasında duran Profesör Doktor Fatih Hilmioğlu'na minnetlerimi sunuyorum. Malatya'da kayısıdan sonra ikinci bir dünya markası yaratan Sezai Yılmaz ve arkadaşlarına da teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Milletvekili Veli Ağbaba TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “İnönü Üniversitesi hem Malatya hem de Türkiye açısından çok önemli bir olayı başardı. Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, geçtiğimiz hafta 1.019'uncu karaciğer nakli gerçekleşti. Bu başarı, hem Malatya'nın hem de Türkiye'nin gurur duyması gereken bir başarıdır. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, Profesör Doktor Sezai Yılmaz ve ekip arkadaşları, gecelerini gündüzlerine katarak ve hiçbir maddi beklentileri olmadan, 1.019 kişinin hayata tutunmasını sağladılar. Bu rakam, Turgut Özal Tıp Merkezi'ni karaciğer naklinde Türkiye 1'incisi yaptı. Asıl önemlisi, yapılan 1.019 nakil, Malatya'yı ve Türkiye'yi dünya 2'ncisi, Avrupa 1'incisi yaptı. "Anadolu'nun ortasında bu olay yapılmaz" diyenleri dinlemeyerek karaciğer naklini başlatan ve arkasında duran Profesör Doktor Fatih Hilmioğlu'na burada minnetlerimi sunuyorum. Malatya'da kayısıdan sonra ikinci bir dünya markası yaratan Sezai Yılmaz ve arkadaşlarına, bu başarıda katkıları olan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA