Kardeşini Yaşatmak İçin Hamallık Yapıyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde hasta kardeşi Yazbahar’ı hayata bağlayacak iğneler için hamallık yapan Adnan Akgül, destek bekliyor
Beyin tümörü tedavisi gören 4.5 yaşındaki kardeşi Yazbahar Akgül’ün yaşaması için çelimsiz bedeni ile hayata meydan okurcasına; beyin tümörü tedavisi gören kardeşi için, Ortaca Yaş Sebze Toptancı Hali’nde hamallık yapıyor.

Kardeşi Yazbahar Akgül’ün beynindeki tümörün tedavisi için ilk olarak Ankara Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi’nde tedavi gördüğünü ifade eden Adnan Akgül (19), maddi sıkıntılar sebebiyle şimdi Antalya Akdeniz Üniversitesi Araştırmave Eğitim Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Akgül, her ay tedavisi için 650 avroluk ir iğne yapıldığını ve bu ay yapılması gereken iğnenin parasızlıktan dolayı yapılamadığını belirtti.

Devletin yurt dışından getirilen iğne bedelinin yüzde 80’ini ödediğini; ancak kalan yüzde 20’sini bulmakta zorlandıklarını anlatan Adnan Akgül; “ Babam kronik akciğer hastalığı nedeniyle çalışamıyor ve solunum cihazına bağlı olarak yaşamını devam ettirmektedir. Bende epilepsi hastasıyım. Rahatsızlığım nedeniyle birkaç gün önce işten ayrılmak zorunda kaldım. Doktorlar kardeşim için 22 aylık bir tedavi başlattı. 16 aydır kardeşim her ay düzenli olarak iğnesi yapılıyordu. Ancak bu ay iğnesi gecikti. Devlet 650 Euro’nun yüzde 80’ini karşılıyor ama geri kalan parayı bulmakta güçlük çekiyoruz. Babam çalışamıyor. Annem ise, babamla kız kardeşime bakıyor. Bir iş umuduyla Ortaca’ya geldim. Yaklaşık bir yıldır burada babamla birlikte kalıyorum. Günlük iş buldukça halde hamallık yapıyorum ve çalıştığım süre içinde günlük 25 lira para kazanıyorum. Bununla da ancak karnımızı doyura biliyoruz. Bunun dışında aylık 380 lira paraya ihtiyacımız var. Kardeşim için her işi yaparım. Yeter ki sağlığına kavuşsun” diye konuştu.

Hayırseverlerden kardeşinin iğne olabilmesi için destek beklediğini kaydeden Akgül; “Kardeşimi kaybetmek istemiyorum. O yaşasın diye en ağır işlerde çalıştım, çalışmaya da devam ederim. Ama ekonomik gelirimiz yetersiz olduğu için tedavisi aksıyor. Bütün istediğim kardeşimin yaşaması için hayırseverlerin yardım etmesi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA