Zka'dan ''simav Belediyesine Sığının'' Projesine Destek

Simav Belediyesi tarafından Zafer Kalkınma Ajansı'na sunulan ''Simav Belediyesine sığının'' projesinin desteklenmeye hak kazandığı bildirildi.

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak ZKA Sosyal Kalkınma ve Sosyal Altyapı Destek Programları için başvuru yaptıkları ''Simav Belediyesine Sığının'' adlı projenin kabul edildiğini söyledi.

Projeyle yapacakları tesisle sığınma ihtiyacı olan kadınlara daha önce yaşadıkları evlerindeki huzur, güven ve rahatı sunacaklarını belirten Karahan, şöyle konuştu:

''Simav'da dar gelirli, yardıma ve sığınmaya muhtaç kadınlar var. Bunların tespit ettik. Orman işletmesi karşısında belediyeye bağışlanan bir bina var. İnşaatı yarım kalan bu binanın deprem nedeniyle güçlendirilmesi gerekiyor. Yaptığımız hesaplarla binanın yeniden yaptırılmasının çok daha hesaplı ve güvenli olacağı belirlendi. Belediye Meclisi'nden de bu yönde karar çıktı. Hazırladığımız ve ZKA tarafından desteklenen projeyle bu binayı yıkıp 3 katlı bir bina inşa edeceğiz. Daha sonra hizmete sunacağımız sığınma evimizde barınacak kadınlarımıza önceden kendi evlerindeki yaşadıkları huzur, güven ve rahatı arattırmayacağız.''

Simav'da hizmet veren Erkek Sığınma Evi'nin dolu olduğunu ve ilçede kadınlara yönelik sığınma evine de ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Karahan ''Simav Belediyesine sığının' adını isimli projemizin toplam maliyeti 1 milyon 41 bin 670 liradır. Yaklaşık yüzde 43 oranında desteklenen projemize ZKA tarafından 448 bin 751 lira dolayında destek sağlayacak. 18 aylık bir sürede tamamlanması planlanan projeyle ilgili olarak önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacağız'' dedi.

Karahan, daha önce Simav Ticaret ve Sanayi Odasıyla Birlikte hazırladıkları ''Meyvecilik ve Seracılıkta Sertifikalı Tarım'' isimli projenin ve ''Simav Jeotermaline Otomasyon'' adlı projelerinin de desteklenmeye hak kazandığını sözlerine ekledi.

-Simav'da sigara denetimleri sürüyor

Sağlık Bakanlığı'nın kapalı alanlarda sigara içilmesine karşı ülke genelinde başlattığı mücadele kapsamında Simav ilçesinde de denetimler devam ediyor.

Emet Toplum Sağlığı Merkezi, Simav Belediye Zabıtası ve Emniyet Müdürlüğü'nden oluşturulan sigara denetim ekibi ilçe merkezinde başta kahvehane, lokanta, internet cafe gibi yerleri denetledi.

Yapılan denetimlerde ekipler, iş yeri sahiplerini ve müşterilerini kapalı alanda sigara içmemeleri konusunda uyardı. Sigara içmenin kesinlikle yasak olduğunu bildiren uyarıcı levhaların da olması gerektiği ifade eden ekipler, sigara içilmesinin ve uyarıcı levhanın bulunmaması durumunda zabıt tutulacağını belirttiler.

Kapalı mekanlarda sigara içilmesi durumunda kişiye 88 lira, iş yeri sahibine de bin 187 liradan başlayıp 5 katına kadar para cezası verilebileceği bildirildi.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA