Maliye Bakanlığı'na 480 İç Denetçi Kadrosu Geliyor

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "480 İç Denetçi kadrosu ihdas etmek üzere konuyu Bakanlar Kurulu'na gönderdik.

Kararnamenin çıkmasıyla birlikte idarelerimize 480 tane ilave kadro sağlamış olacağız" dedi.

Rixos Otel'de düzenlenen 'Maliye Bakanlığına bağlı İç Denetim Koordinasyon Kurulu'nun bakanlıklar, belediyeler ve üniversitelerin iç denetim faaliyetlerine yönelik yürüttüğü denetim sonuçlarına ilişkin raporun açıklanacağı' konferansta konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İç denetim yardımcılığı gibi alternatif bir imkan getiriyoruz. İnsan kaynakları açığını gidermek ve 480 tane İç Denetçi kadrosu ihdas etmek üzere Bakanlık olarak konuyu Bakanlar Kurulu'na gönderdik. Kararnamenin çıkmasıyla birlikte idarelerimize 480 tane ilave kadro sağlamış olacağız. Yüzde 75 civarında bir artış söz konusu olacak. Bununla kısa vadede bu ihtiyacı gidermiş olacağız" dedi.

Bakan Şimşek, konferans sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Türk Hava Yolları'nda grev süreci başladı, bu durum işletmeyi nasıl etkiler" sorusuna Şimşek, "THY, ülkemizin en güzide kuruluşlarından bir tanesidir. Son yıllarda büyük bir başarı hikayesidir. Çalışmaları sekteye uğratacak her türlü girişim karşısında biz gerekeni yaparız. Açık ve net olarak söylüyorum. THY yalnız değildir. Ülke menfaatleri ve ulusal güvenlik açısından çok önemli bir şirkettir. Çünkü, turizm sektörü Türkiye'nin en önemli döviz sağlayacılarından bir tanesidir. THY gibi önemli bir şirketimizde faaliyetlerin aksamasını kabul edemeyiz" cevabını verdi.

Şimşek, Akil Adamlar Komisyonu için ayrılan bütçeye ilişkin, "Özel bir bütçe yok, akil adamların sekreterliğini Başbakanlık bünyesindeki bir birim aracılığıyla yaptıracağız. Dolayısıyla özel bir bütçe yok, varsa birtakım giderler oradan karşılanır. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı bu işin sekreteryasını yapıyor ve özel bir bütçe yok" dedi.

DENİZ YAKITLARINDA VERGİ KAÇAKÇILIĞI YAPILMASI 'Deniz yakıtlarında vergi kaçakçılığı yapılmasına' ilişkin bir soru üzerine Şimşek, "Denetimleri yaptık. Yakında 10 numarada olduğu gibi deniz yakıtlarına ilişkin de yeni bir sisteme geçebiliriz çünkü biz belli sektörlere güçlü destekler veriyoruz. Bu desteklerin çok ciddi manada ve geniş ölçekte istismar edildiğini gördüğümüz zaman sistemi değiştirmek durumundayız. Şu anda onun üzerinde çalışmalar yapacağız. Hiçbir sektöre ve var olan imkanların istismarına göz yumamayız. Bu konuda dikkatimizi çeken bir husus olursa öncelikli olarak denetim birimleri daha sonra da gerekirse sistem değişikliğine gideriz. 10 numara yağda olduğu gibi, artık ÖTV'siz akaryakıt olmayabilir. Onlar ÖTV'yi öderler, sonra getirir bize bunu kullandıklarını kanıtlarlar ondan sonra iade alırlar. Sadece bu ve benzeri alternatifler üzerinde çalıyoruz. Çünkü, biz 76 milyonun hakkını hiçbir kimseye ve sektöre yedirmeyiz" şeklinde konuştu.

GELİR VERGİSİ REFORMU Gelir Vergisi Reformu'nun bu sene içinde yasalaşmasının gündemde olup olmadığını sorulması üzerine Şimşek, "Kendi çalışmalarımızı tamamlamıştık. Bazı konularda ilave çalışmalar istenmişti onları da yaptık. En kısa vadede tekrar bir toplantı yapılır ve ondan sonra da uygun görülürse Meclis'e gönderilir" dedi.

Başka bir gazetecinin, 'Ulusal Eylem Strateji Eylem Planı'nda yeni bir karar verildi mi" sorusuna Şimşek, "İstihdam strateji sadece teşvik boyutuyla değil, yapısal reform boyutlarıyla önemli bir husus ama işin teşvik boyutunu soracak olursanız tabii ki 5084 Sayılı Kanun'un kendisi değil ama bazı istihdam teşviklerini sınırlı ölçüde de olsa devam ettirecek bir düzenleme konusunda fikir birliği var. O çerçevede önümüzdeki dönemde bir düzenleme yapılabilir" cevabını verdi .
Kaynak: İHA