Erken emeklilik olacak mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maaşından belli oranda bir kesinti yapanların erken emekli olabileceğine dair çıkan haberlere cevap vererek, "Erken emeklilik gibi bir şey söz konusu değildir.

Erken emeklilik olacak mı?
Açık ve net olarak söylüyorum Sosyal Güvenlik Sistemi yılda bütçeden 74 milyar TL destek alıyor. Böyle bir kurumun ilave bir takım açıkları artıracak strateji izlemesi mümkün değil. ' dedi.

İç Denetim Koordinasyon Kurulu 'nun Ankara Rixos Otel 'de düzenlediği konferansa katılan Maliye Bakanı program sonunda basının sorularını cevapladı. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Şimşek, 'Akil İnsanlar' için özel bir bütçe ayrılmadığını bildirdi. Başbakanlık bünyesindeki Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafından 'Akil İnsanlar' sekreterliğinin üstlenildiğini söyleyen Şimşek, gerektiği halde bu birimin masrafları karşılayacağını kaydetti.

10 numara yağda olduğu gibi deniz akaryakıtlarında da yeni bir düzenlemeye geçilebileceğine işaret eden Maliye Bakanı, söz konusu sektöre ciddi destekler verildiğini ancak bu desteklerin istismar edildiğini söyledi.

Bu yüzden sistemi değiştirmek zorunda kaldıklarını ifade eden Bakan Şimşek, '10 numara yağda olduğu gibi, ÖTV 'siz akaryakıt olmayabilir. Onlar ÖTV 'yi öderler sonra bize getirirler, bize bunu kullandıklarını kanıtlarlar, daha sonra iadelerini alırlar. Ancak şuan böyle bir yok. Sadece 76 milyon vatandaşımızın hakkını yedirmemek için alternatif yollar üzerinde çalışıyoruz. ' şeklinde konuştu.