Ak Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu:

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, siyasi istikrarın gelişmeyi de beraberinde getirdiğini söyledi.

Ak Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu:
Emet'te düzenlenen İl Danışma Meclisi'nde konuşan Saraçoğlu, Türkiye de siyasetin 2002’den sonra farklı bir pozisyona geldiğini belirterek, “AK Parti’den önceki Türkiye siyasi anlayışlar da, çalışmalarda, hükümet çalışmalarında, 80 yıllık bir siyasi tarih süreci var. Bunda Demokrat Parti iktidarını ANAP iktidarını, AK Parti’yi saymazsak 80 yıllık dönem de 1,5 yılda bir hükümet değişmiş, 1,5 yılda bakanlar değişmiş ve tabi ki bu sık hükümetlerin değiştiği bir Türkiye’de de yatırımların, gelişmenin olamayacağını hep birlikte gözlemleye biliriz ya da bunu izleye biliriz.Ama devamlı olan, siyasette istikrarlı olan bir ülke de hem gelişme, hem de insanların rahat nefes alması noktasında belli bir yere gelineceğini düşünüyoruz. Bizim iktidarımız döneminde de yaklaşık 2002 deki seçimlerden bu yana 11 yıl gibi bir zaman geçti ve AK Parti iktidarı kendini yenileyerek, geliştirerek Türk insanına Türkiye ye hizmet etmeye devam ediyor. Biz tabi diğer siyasi partiler gibi siyaset anlayışını da bu dönemde değiştirdiğimize ben yürekten inanıyorum. Çünkü biz hiçbir siyasi partinin çalışmalarına, programlarına ya da onları eleştirerek siyasete devam etmiyoruz biz yapacağımız program ve projeleri halkımıza anlatıyoruz. Yaptıklarımızı da söyleyerek bu siyaset anlayışını getirdik ve karalama politikasından ziyade Türkiye için ne yapabiliriz? Bunun çabası ve düşüncesi içindeyiz. Tabi hal böyle olunca da yani millete hizmeti ön plana alan bir siyası parti olunca diğer partiler de, başka partileri karalayarak ya da iktidarı karalayarak kendine bir yol haritası çizdiğinde başarılı-başarısız olanlar halkımız tarafından da ortaya konuyor” dedi.

“KÜTAHYA’DAN BİRŞEY OLMAZ ANLAYIŞI" 2002’deki Kütahya ile şu andaki Kütahya’yı masaya yatırılması gerektiğine vurgu yapan Saraçoğlu, “Belki biz Kütahya’da şehrimizin içinde ilçelerimizin içinde yaşadığımızdan dolayı gelişmelerden, yeni açılımlardan pek haberdar olamıyoruz. Ama dışarıdan gelen bir hemşerimizin yâ da dışarıdan gözlemleyen birinin Kütahya’ya baktığı zaman 2002’deki Kütahya ile 2013’teki Kütahya’nın çok farklı olduğunu gayet rahat görüyor. Bu yeterli mi bizim için yetersiz. Daha çok yatırım almalıyız. Kütahya daha çok gelişmeli, daha çok ilerlemeli. Buna yürekten inanıyoruz. İlçelerimizle beraber. Ve bunun çabası içinde oluyoruz. Biz AK Parti teşkilatları olarak. Milletvekilleri ile belediyeleri ile çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz" diye konuştu.

AK Parti döneminde bir temel atıldıysa bu yapının bitiş tarihinin de verildiğini anlatan Saraçoğlu, “Biz bir temel attıysak temel bitiş tarihini de veriyoruz. O günde göreceksiniz z bakanımız Veysel Bey nerenin temelini atıyorsa oranın bitiş tarihini hatta saatini de verecek. Ve o gün geldiği zamanda açılış yaparak hizmete sunulacaktır. Bizim temel attığımız tesisleri bitirmeyi bırakın, bizden önce hükümetlerin yapmış olduğu yarım kalan tesisleri de bu dönemde bitiriyoruz. Biraz önce örnek verdim Beşkarış Barajını. Hava limanını. Havalimanı bugün yap-işlet-devret modeliyle şirkete verildi.

Hükümet firmaya çalışmaların tamamlanması için 36 ay süre vermiş ancak daha önce yani 18 ayda bitirildi ve faaliyete geçti. Tarihinden 1-1,5 buçuk yıl hizmete açtık. Bu şekilde çalışıyor hükümetimiz. Yeter ki işi alan müteahhitlerimiz çalışsın onların ödenekleri, ayrılan paraları her şeyi hazır. Bir örnek daha vereyim. Bozüyük 66 km. Kütahya arasındaki duble yol geçen sene ihale edildi. 1 şirket aldı. İhale günü 657 gün civarında falandı. Daha 1 yıl olmadı. 4 kilometre yer kaldı bitecek. Sadece ikinci kat asfaltı kaldı. Oda çok basit zaten.1 - 2 aylık sürede biz onu bitiririz diyorlar. 650 günden kat kat önce belki 400 günde bitirme durumunda karşı karşıya olacağız. Onun için biz attığımız temellerin takipçisi oluyoruz. İl teşkilatı olarak, milletvekili olarak takipçisi oluyoruz. Milletimiz de zaten takip ederek bunları bizlere söylüyor. Havalimanı ile ilgili temel attığımızda bizlere şunları söylemişlerdi. Basında çıktı. Halkımız da gördü. 'Seçim vaadi olarak temel atıyorlar' 'Havaalanı mı hava yalanları mı' söylemleri oldu. Bunlar gazetelerimizin başlıklarında oldu. Nerede oldu. Bizim yerel basınımızda oldu. Sizin aracılığınız ile şunu da söylemek istiyorum. Yerel basın böyle başlıklar atmaktan ziyade bizi sıkıştıran projeleri Kütahya’ya kazandırma durumunda çaba sarf eden bir yapıya sahip olması lazım. Bizi zorlaması Lazım. Kütahya için bizi zorlaması lazım. Yani engelden ziyade destek arzu ediyoruz. Bununla ilgili şunu da söylemek istiyorum. Biz Kütahya’da siyaset yaparken hiçbir siyasi partiyi, bize oy veren-vermeyen hiçbir vatandaşımızı dışlamıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA