Ahmet Doğan Milletvekili Adayı Olmadı

Bulgaristan'da 12 Mayıs'ta düzenlenecek erken seçimlerde Hak ve Özgülükler Hareketi (HÖH) seçim liselerinde ilk kez Ahmet Doğan ismi yer almadı.

Bu da Doğan'ın milletvekili olarak parlamentoya artık girmeyeceği anlamına geliyor. 19 Ocak'ta partinin olağan kongresinde liderliği bırakan Doğan, onursal başkan seçilmişti. Parti, basın toplantısında resmi olarak milletvekili adaylarının isimlerini açıkladı.

Doğan'ın dışında partinin milletvekili duayenlerinden Ünal Lütfi de gelecek meclis vekilleri arasında yer almayacak. 69 yaşındaki Lütfi, şu ana kadar ülkede 23 yıl içinde kurulan tüm parlamentolarda görev yapmıştı. Listelerde yer almayan başka bir isim ise 1997'den beri Rusçuk ve Razgrat liste başında bulunan eski bakan Emel Etem. Demokrasi tarihinde sürekli milletvekili olan diğer bir isim Kırcalili Remzi Osman da liste dışında kaldı.

MESTAN İKİ YERDE LİSTE BAŞINDA

HÖH Başkanı Lütvi Mestan, kendi bölgesi Kırcali'de ve Haskovo'da olamk üzere iki yerde liste başı olarak yarışacak. Parti birçok bölgede tecrübeli milletvekillerini liste başına koydu. Razgrat'ta liste başında Hasan Ademov, Silistre'de Ramadan Atalay, Şumen'de Hristo Biserov, Blagoevrag'da Aliosman İmamov, Smolyan'da Mustafa Karadayı, Varna'da Yordan Tsonev, Gabrovo'da Çetin Kazak, Vratsa'da Kamen Kostadinov yer alıyor. HÖH'ün önemli kozlarından biri de Burgas seçim bölgesinde bulunuyor. Burada liste başında eski Başmüftülük Genel Sekreteri Hüseyin Hafızov bulunuyor.

GÜÇLÜ KOALİSYON TARAFTARI

Lütvi Mestan, seçim sonrası güçlü bir koalisyon taraftarı olduklarını belirterek “Pozitif bir kampanya güdeceğiz, ama bu da son iktidarın kusurlarını göstermeyeceğiz anlamına gelmez.” dedi.

Seçim öncesi gezilerinde nabız yoklayacaklarını belirten Mestan, parti merkez bürosunun 17 gün içinde 31 seçim bölgesini dolaşacağını duyurdu.

HÖH, 13 Nisan'da Kırcali'de HÖH Gençlik Kolları toplantısında milletvekili adaylarını tanıtacak. Oy Pusulası NUMARALARI ÇEKİLDİMerkez Seçim Kurulu, yaptığı çekilişte koalisyon ve partilerin ou pusulasındaki sıra numaralarını belirledi. Buna göre Boyko Borisov'un partisi GERB 15,
Bulgar Sosyalist Partisi 5, Hak ve Özgürlükler Hareketi 40, Korman İsmailov'un ve Çar Simeon Sakskoburggotski'nin partisi arasındaki koalisyon ise 6 numarada seçimlere katılacak .