'Sigara Kullanma Yaşı 12’ye Düştü'

Kütahya’nın Emet ilçesinde Emet Ceviz Dere Araştırma Derneği (ECDAD) tarafından lise öğrencilerine 'Sağlıklı Gençlik, Sağlıklı Gelecek' konulu seminer verildi.

'Sigara Kullanma Yaşı 12’ye Düştü'
Kapalı spor salonunda düzenlenen seminere yaklaşık 500 öğrenci katıldı.

Burada konuşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cahide Aydın, Türkiye’de sigara kullanma yaşının '12.3'e kadar düştüğüne dikkat çekerek aileleri uyardı

Sigara kullanımının liselerde yaygın olduğunu anlatan Aydın, "Ülkemizde sigara kullanma yaşı 12’ye kadar düşünmüştür. Bu gelişmekte olan ülkelere karşılaştırıldığında çok çok yüksektir. Özellikle gençler arasında da yasa dışı madde kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Bu kişilere yönelik yeni tedavi stratejileri geliştirilmelidir. Ergenlik çocuklukla yetişkinlik arasında bir dönemdir. Buda ön, orta ve esas olmak üzere üç bölümdür. Orta ergenlik dönemi çocukların kendi kimliğini oluşturduğu dönemdir. Sizler işte bu dönemdesiniz. Bu dönem bir anlamda da insanın kendisini ailesini sorguladığı dönemdir. Bu yüzden arkadaş seçiminde de çok iyi karar vermek zorundasınız" dedi.

Kaynak: İHA