Hisarcık'ta 'Bağımlılık Yapan Maddeler ve Mücadele Yöntemi' Konferansı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde lise öğrencilerine yönelik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emet Ceviz Dere Araştırma Derneği (ECDAD) ve Adli Bilimciler Derneği (ADBİD) derneği tarafından' Bağımlılık yapan maddeler ve mücadele yöntemi' konulu konferans verildi.

Hisarcık'ta 'Bağımlılık Yapan Maddeler ve Mücadele Yöntemi' Konferansı
Belediye Düğün Salonu'nda verilen konferansa Prof. Dr. Hamit Hancı ve Ufuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesin Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Gülistan Zeynep Gülçat katıldı.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Hancı, herkesin bağımlılık yapan maddeleri kullanma riski altında olduğunu söyledi.

Öğrencilere uyarılarda bulunan Hancı, "Yarın inşallah üniversiteyi kazanıp büyük şehirlere gideceksiniz. 'Ben bunları kullanmam. Bana kimse de başlatamaz' diyemezsiniz. Çünkü hiç kimse size verdiği malzemenin veya maddenin 'Bak bu uyuşturucu çok güzel, bunu bir dene de kafan iyi olsun' diye yaklaşmaz. Bu maddeler öyle bir maddedir ki, bir defa kullandınız mı artık dönüşü yoktur. Hani 'Bir kereden bir şey çıkmaz' denir. Ama uyuşturucu maddelerde çok şey çıkar. Bir uyuşturucu bağımlılığının tam olarak tedavisi yoktur. Ömür boyu gözlem altında kalırsınız, ömür boyu tedavi olmak zorundasınız ve ömür boyu da emniyetin takibinde olursunuz. Bunu unutmayalım” dedi.

Daha sonra konuşan Psikolog Dr. Gülçat, madde bağımlılığı ve madde bağımlılığıyla mücadele hususunda öğrencilere bilgi aktardı.

Konferansın sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci tarafından konuşmacılara çiçek takdim edildi .
Kaynak: İHA