Ak Parti Grup Başkanvekili Aydın'ın Da Yer Aldığı Grup Silvan'da Esnaf Ziyaretinde Bulundu

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, çözüm süreciyle ilgili olarak, ''İnsanların gözlerindeki çözüm belirtisi, o heyecan, o şevk, o umut hakikaten görülmeye değer'' dedi.

Beraberinde AK Parti milletvekilleri Orhan Atalay, Şuay Alpay, Sürreya Sadi Bilgiç ve Cengiz Yavilioğlu ile Silvan ilçesine gelen Aydın, Selahaddin-i Eyyubi Camisi'nde cuma namazını kıldıktan sonra Gazi Caddesi'ndeki esnafı ziyaret etti.

Milletvekillerine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, çözüm sürecine destek verdiklerini söylediler. Grup Başkanvekili Aydın, zaman zaman vatandaşlarla Kürtçe sohbet etti.

-''Milli görevdir''

AK Parti İlçe Başkanlığı ziyareti sırasında gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Aydın, vatandaşların gösterdiği ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Aydın, vatandaşların çözüm sürecine verdiği desteğin çok rahat hissedildiğini bildirerek, şöyle konuştu:

''İnsanların gözlerindeki çözüm belirtisi, o heyecan, o şevk, o umut hakikaten görülmeye değer. Bu umudun heba olmaması adına ciddi gayretler gösteriyoruz. Halkımız bu çözüm iradesine destek veriyor. Şu anda tarihi bir eşikte olduğumuzu düşünüyorum. Çözüm çok yakın, mutlu günleri inşallah hepimiz yaşayacağız. Bütün Türkiye 'bu sorun gündemden düşsün, artık bu kan bu gözyaşı dinsin' diyor. Geçmişte bir takım sıkıntılar oldu ama biz etle tırnak gibi kardeşiz.

Bölgenin şaha kalkması adına, kardeşliğin tesisi adına, birliğimiz beraberliğimiz zenginliğe ulaşılması adına hep birlikte el birliğiyle bu çözümü getireceğiz. Halkımızın büyük desteği, inşallah bu çözümü getirecek. Bu süreçte halkın bu desteğini diğer siyasi partiler de görsün isterim, onlar da kendi tabanlarına kulak versinler. Ana muhalefet ve yavru muhalefet çözüm konusunda onlar da katkı sunsunlar isterim. Çünkü aksi taktirde tarih yargılayacak. Bu çözüme karşı duranları önümüzdeki seçimlerde vatandaş da sorgulayacak, yargılayacak ve hesabını ona göre verecek. Böyle tarihi bir fırsatın heba olmaması lazım. Çözüm konusunda gayret göstermek, sivil toplum kuruluşlarının, kanaat önderlerinin, tüm siyasi partilerin ve sorumluluk sahibi herkesin milli görevidir.''

-''Biz din kardeşiyiz''

Bir gazetecinin ''CHP ve MHP'nin meclis araştırma komisyonuna üye vermemesini nasıl değerlendiriyorsunuz-'' sorusu üzerine Aydın, çözüm sürecinin bölgeye büyük heyecan getirdiğini vurguladı.

Aydın, vatandaşların Kürtçe kendilerine ''Artık barış istiyoruz, kan ve göz yaşı bitsin. Bu sorun sizinle bitecek, sizlere duacıyız. Biz din kardeşiyiz'' dediğini, bu ifadelerin de kendilerine moral ve motivasyon desteği verdiğini dile getirdi.

''Bu zenginliği, tarihi ve kültürel mirası en iyi şekilde değerlendirirsek bölge şaha kalkar, Türkiye çağ atlar. Artık çözüm gelecek, bu treni kaçırmamak lazım'' ifadesini kullanan Aydın, şunları söyledi:

''Halkımız samimiyetimizi test ediyor. Kim çözüme yakın, kim çözüme karşı görüyor. Sorundan beslenenler çözüm istemez. CHP'nin 1930-1940'lardaki o mantığı maalesef zaman zaman nüksetiyor. Zaten bu sorunu doğuran CHP'nin bu manada kendisidir, farklılıkları yok sayan ret, inkar ve asimilasyon politikalarıdır. Günümüzde 'yenilendik' diyorlar. Neresi yenilendi. Ana muhalefet gerçekten isterse bu işi çözmek çok daha kolaylaşır. Taleplerini iktidar olarak karşıladık kaçtılar, Akil İnsanlar Komisyonu kuruldu kaçtılar, Meclis Araştırma Komisyonu'nu da kurduk yine çark ettiler. İşte CHP'nin samimiyeti ortada. Her şeye rağmen ana muhalefetin katkısını bekliyorum. Bu sorunun çözümü noktasında 'çorbadaki tuz' misali onlarında katkısı lazım. Katkı sağlamıyorlarsa hiç olmazsa gölge etmesinler.

MHP'ye baktığımızda da sorundan beslenen bir parti görünümündeler. Adeta ellerinde sermayesi tükenmiş, politika üretemez bir acizliğin içinde, oyuncağı elinden alınmış bir çocuğun hırçınlığıyla oraya buraya saldırıyor. Bu çok yanlış. Yol yakınken inşallah onlarda da sağduyu hakim olur ve sorumlu bir siyaset yaparlar diye ümit ediyoruz. Onların da katkısını bekliyoruz.''

Muhabir: Sema Kaplan / Özgür Ayaydın

Yayıncı: Behçet Güngör
Kaynak: AA