Muhteşem Yüzyıl 93. Bölüm Özeti

Muhteşem Yüzyıl'ın yayınlanan 93. bölümünde yine yer yerinden oynadı.

Muhteşem Yüzyıl 93. Bölüm Özeti
Şehzade Bayezıd'ın kaybolmasıyla Hürrem beyninden vurulmuşa döndü. Şehzade Cihangir, ağabeyi şehzade Bayezıd'ın sefere gittiğini söylemesiyle Hürrem rahat nefes aldı.

Saraydan kaçıp acemi oğlan kılığında sefere gizlice katılan şehzade Bayezıd, bir askerle kavga ederken abisine yakalandı. Şehzadesini sefer esnasında karşısında gören Sultan Süleyman öfkesinden deliye döndü.

Daha sonra Şehzade Bayezıd'ın sefere katılmasına yardım eden veya bu hadisede ihmali bulunan herkesin tespit edilip kelleleri alınmak suretiyle idam edilmesini emretti.

Mihrimah ise Esmahan Sultan'ın arasında ki çekişme gün geçtikçe artıyor. Esmahan Sultan, Malkoçoğlu Bali Bey'in Mihrimah Sultan'a yazdığı mektubu gizlice aldı ve sarayda ki cariyelerin arasında elden ele dolaşmasını sağladı. Mihrimah Sultan, kendisine karşı yapılan bu hadiseden dolayı ne yapacağını bilemedi.

Sultan Süleyman'ın seferde olmasını fırsat bilen Şah Sultan, Hürrem'e karşı sinsi bir plan yaptı. Hürrem Sultan, Cariyelerin haftalıklarını ödemesi için Yahudi sarraflardan borç altın istedi. Hürrem, haremin nizamını korumaya çalışırken, Şah Sultan, Hürrem'in kariyerini bitirmek son oyununu oynadı ve Yahudi Sarraflardan aldığı altınlara el koyup cariyelere dağıttı.

Prut Nehri'ni geçemeyen ordunun imdadına yaptığı muazzam köprüyle Mimar Sinan karakteriyle yeni katılan Gürkan Uygun dizinin son bölümüne damgasını vurdu.