Hataylı Hayırseverlerin Eğitime Katkısı Sürüyor

Hataylı hayırsever işadamlarının eğitime katkısı her geçen gün artarak devam ediyor.

Hataylı hayırsever işadamlarından Ali Kavak Antakya Saraykent Mahallesinde bulunan 4 bin 735 metrekarelik arsayı okul yaptırılmak üzere Hatay Valiliği'nde düzenlenen törenle eğitime bağışladı. Arsa üzerine yapımına bu yıl başlanması planlanan 32 derslikli bir okul yapılacak. Hatay Valiliğinde arsanın devir teslim törenine katılan işadamı Ali Kavak amacının memleketi Hatay’a yeni bir eğitim yuvası daha kazandırmak olduğunu söyledi.

Eğitime katkıda bulunmanın kendisi için anlatılmaz bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Kavak, bundan sonra da eğitime yatırım yapmaya devam edeceğini belirtti.

Törende konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ise eğitime verilen önemin gün geçtikçe arttığına dikkati çekerek, yapılan yatırımın geri dönüşünün mutlaka olacağını dile getirdi. Hatay’da eğitime olan hayırsever desteğinin oldukça yüksek düzeylerde olduğunu aktaran Vali Lekesiz, eğitime yaptığı katkılardan dolayı işadamı Ali Kavak’a müteşekkir olduklarını söyledi.

Eğitime yapılan yatırımın hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini, mutlaka olumlu sonuçlarının görüleceğini de sözlerine ekleyen Vali Lekesiz daha sonra arsanın tahsisinin yapıldığı protokole işadamı Ali Kavak ile birlikte imza attı.İmzaları atılan arsa üzerine 32 derslikli bir okulun bu yıl içinde yapılması ve okulun adına hayırsever işadamı Ali Kavak’ın isminin verilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra Karaali Beldesi’nde yapılacak 12 derslikli okulun da tüm maliyetini işadamı Ali Kavak’ın karşılayacağı ve bu okulun ismini de Ali Kavak’ın belirleyeceği kaydedildi.Öte yandan İskenderunlu hayırsever Yakup Bozatlı’nın tüm masraflarını karşılayacağı ve İskenderun’da yapılması planlanan Yakup Bozatlı Ticaret Meslek Lisesi için de işadamı Bozatlı ile ön protokol imzalandı. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ile hayırsever işadamı Yakup Bozatlı arasında imzalanan protokole göre İskenderun’da bu yıl içinde 24 derslik ve 720 öğrenci kapasiteli ticaret meslek lisesi yapılacak .