Rusya 1 Mayıs’ta Sokaklarda

Rusya’nın başkenti Moskova’da 1 Mayıs İşçi Bayramı yüzlerce ayrı etkinlik ve yürüyüşle kutlanacak.

Rusya 1 Mayıs’ta Sokaklarda
İktidar partisi Birleşik Rusya, muhalefet partileri ve işçi sendikalarının ayrı ayrı düzenleyecekleri etkinliklere 100 bin civarında katılımcı bekleniyor.
Moskova Güvenlik Departmanı Başkanı Vasili Oleynik, Interfax’a yaptığı açıklamada, “1 Mayıs için 18 ayrı başvuru oldu. Bunların 8’ine izin verildi.

Gösteri ve yürüyüşlere 100 bine yakın vatandaşın katılması planlanıyor.” dedi.

Moskova Ticaret Birliği Federasyonu sabah saat 10.00 sularında Tverskaya Caddesi’nde yürüyüş yapacak. Ohotnı Riyad ve Arbat Meydanı’na doğru iki kolay ayrılacak etkinliğe 60 bin kişinin katılması bekleniyor.
Muhalefetten Komünist Parti’nin yürüyüşü ise saat 11.30’da Kalujskaya Meydanı’nda başlayacak. Bolşaya Yakimanka, Boşaya Polyanka, Bolşoy Kameni köprüsü, Mohovoya Caddesi ve Ohotnı Riyad’a ulaşacak yürüyüş ve konuşma öğleden sonra 14.30’da sona erecek. En az 5 bin kişinin eyleme katılacağı öngörülüyor.
Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti Başkanı Vladimir Jirinovski’nin organize ettiği miting ise Tverskaya Caddesi’nde. Demokrat Partililer Metropol Hotel’in yanında 14.45 ile 16.15 arasında ikinci bir miting daha yapacak.
Ulusalcı grupların gösterisi ise Oktyabırskaya metro istasyonunda 13.00’da başlayacak. Marşala Biryuzova ve Marşala Vasilevkova caddesi boyunca yürüyecek muhalif grup Şçunskaya metro istasyonunda miting düzenleyecek. Ulusalcıların eylemine en az bin kişi katılacak.
Radikal solcular, Sol Cephe ve diğerleri Novopuşkinskaya’da toplanacak. En az 1500 katılım bekleniyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev geçen yıl 1 Mayıs’ta sendikaların düzenlediği yürüyüşe birlikte katılarak sürpriz yapmıştı.