Milletvekili Tunç, Başkan Karaman ve Muhtarlarla Buluştu

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız’da Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve muhtarlarla kahvaltıda buluştu.

Milletvekili Tunç, Başkan Karaman ve Muhtarlarla Buluştu
Kozcağız Belediyesi konuk evinde düzenlenen kahvaltıya AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Regaip Bayraktar, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve çok sayıda muhtar katıldı.

Kahvaltıdan sonra kısa bir konuşma yapan Başkan Mustafa Karaman bu güzel etkinliğe katıldıkları için Milletvekili Tunç’a, İl ve İlçe Başkanlarının yanı sıra muhtarlara teşekkür etti.

Kozcağız’da yaptıkları projelerden bahseden Karaman bu projelere destek veren Milletvekili Tunç’a Kozcağız halkı adına teşekkürlerini sunarak konuşmasına, “Birçok ilçede hatta ilde bulunmayan ışıklandırmalı sentetik çim sahaya sahip olarak il dışına çıktığımızda gördüğümüz sahalarla Kozcağız sahasını karşılaştırdığımızda gururlanıyoruz. Desteklerinden dolayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç’a Kozcağız gençliği ve halkı adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Projelerimize hızla devam ediyoruz. Çarşamba günü yüklenici firma ile protokolü imzalanan ve 8 Mayıs tarihinde yer teslimini yapacağımız Kanalizasyon yağmur suyu ve arıtma tesisi sayesinde Kozcağız’ımızda kanalizasyon ve yağmur suyu sorunu ortadan tamamen kalkacak. Aynı zamanda arıtma tesisi ile birlikte bu giderler artık Kozcağız ırmağına değil arıtma tesisine iletilecek. Kozcağız belediyesi olarak kanalizasyon, yağmur suyu ve arıtma işinin tek projede toplanması nedeniyle bu proje ülkemizdeki sayılı projelerin arasındadır. Projenin 1 yıl içerisinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Daha yaşanılabilir bir Kozcağız için çevremize ve Kozcağız halkına vereceğimiz rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür diler ve her şeyin vatandaşlarımızın rahatı için olduğunu belirtmek isterim “dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Karaman Kozcağız sentetik yüzeyli çim sahasının son durumunu gösteren bir tabloyu Milletvekili Yılmaz Tunç’a hediye etti.

TUNÇ: "TEK BAYRAK, TEK DEVLET, TEK MİLLET"

Daha sonra söz alan Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, son günlerde gündemi meşgul eden barış süreci konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Göreve ilk geldiklerinde verdikleri sözü hatırlatan Tunç, Türkiye Cumhuriyeti T.C. polemiğine de değinerek terör örgütüyle bir pazarlığın söz konusu olmadığını, Cumhuriyetin değerini en iyi kendilerinin bildiğini dile getirdi. Gittikleri her ildeki şehit cenazelerinde terörü bitirin söylemleriyle karşılaştıklarını dile getirerek çalışmalarını bu doğrultuda devam ettiğini ve tek Bayrak, tek Devlet, tek Millet anlayışından asla taviz vermeyeceklerini söyledi.

Terör belasının bitirildiğinde Türkiye’nin kaynaklarının daha etkin kullanılacağını söyleyen Tunç hedeflerinin bu beladan kurtularak 2023’te süper devletler arasında olmaya çalıştıklarını ve bunu başaracaklarına olan inancının tam olduğu dile getirdi. Son 11 yılda ülkede yapılan hizmetlere de değinen Tunç, devraldıkları hükümetin kendilerine bıraktığı içler acısı durumla şuan ki durum arasında çok büyük fark olduğunu, eğer terör bitirilirse 11 yılda sağlanan hizmetlerin kat kat fazlasının vatandaşlara ulaşacağını ifade etti.

TUNÇ: "BARTIN’DA OLMAYAN ARITMA TESİSİ KOZCAĞIZ İÇİN BÜYÜK BAŞARIDIR"

Daha sonra Bartın’daki yatırımlara değinen Tunç, Kurucaşile ve Amasra tünelleri hakkında bilgi verdi. Ayrıca Bartın-Kozcağız-Hasankadı-Karabük yolunun projesinin hazırlandığını ve bu yolun Bartın Karabük Yoluna alternatif yol olacağını söyledi.

Ayrıca Perşembe - Kozcağız yolunun kamulaştırma sorunundan kaynaklanan nedenle tamamlanamadığını fakat bu yıl içerisinde asfaltlanıp tamamlanacağını dile getirdi. Kozcağız Köprüsü projesinin yatırım kapsamına alındığını ve bu sene köprünün tamamlanacağını, bu yol projeleriyle kozcağızın bir kavşak noktası olacağına da değinen Tunç Terminal ve sosyal tesisin önemine vurgu yaptı. Kanalizasyon projesini de ele alan Tunç, halen arıtma tesisinin Bartın’da bile olmadığını söyleyerek bu projenin bir başarı olduğunu söyledi.

Kozcağız Barajı ve Kışla sel kapanı ile birlikte Hasankadı ve Kumluca’da da kanalizasyon çalışmalarının olduğunu ve Kozcağız ırmağına atık suyun iletilmeyeceğini çünkü barajın bitimiyle Bartın ve çevresine içme suyu dağıtımı ve sulama kanallarının inşasının gerçekleşeceğini söyledi.

Kirazlı barajı ile Kozcağız Barajını karşılaştıran Tunç, Kirazlı barajındaki hataları ve unutulan noktalara değinerek bu doğrultuda projenin iptal edilip yeniden bir proje düzenlediklerini ve bu doğrultuda kirazlı mevkisinde bir tünel yapılacağını söyledi.

Bu sebepten dolayı Kozcağız Barajının Kirazlı Barajından daha önce bitebileceğini sözlerine ekledi.

KÖYDES projesinin katkılarına da değinen Tunç köylerdeki içme suyu, kanalizasyon ve yol çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Toplantı sonunda Kozcağızlı Filografi ustası Mustafa Baştan’ın sergisini gezen konuklar tablolar hakkında Mustafa Baştan’dan bilgi aldılar.
Kaynak: İHA