Bursaspor'un Tarihi Bu Fotoğraflarda

Bursaspor'un 50. yıl kutlamaları kapsamında ilk organizasyonu olan '50. Yıl Fotoğraf Sergisi' düzenlenen tören ile izlenime açıldı.

Sergide açıklamalarda bulunan tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Öztürk, Akhisar Belediyespor maçında kaybettikleri 2 puanı Orduspor deplasmanında telafi edeceklerini söyledi.

1 Haziran 2013 tarihinde kuruluşunun 50. yılını kutlayacak olan Bursaspor Kulübü, kutlamalar kapsamındaki ilk organizasyonunu gerçekleştirdi. Bursa'da görev yapan gazeteciler tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı '50. Yıl Fotoğraf Sergisi', düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Açılışa Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, eski başkanlardan Kani Şen, Bursaspor'un eski futbolcuları, Bursaspor Menajeri Süha Sidal, antrenör Ersel Uzgur ve Bursasporlu futbolcu İbrahim Öztürk ile yeşil-beyazlı taraftarlar katıldı.

3 ay boyunca açık kalacak olan sergide yeşil-beyazlıların tarihi boyunca kazandığı en önemli 6 kupa da özel bir bölmede ilk kez sergilendi.

EFSANELERİN MAKETLERİ YAPILDI
Sergide ayrıca, Bursaspor tarihinde önemli yere sahip olan 10 ismin maketleri de sergilendi. Yeşil-beyazlı camianın geçmiş yıllarına damga vuran Majid Musisi, Ersel Altıparmak, Turan Şen ve Nejat Biyedic gibi isimlerin maketlerinin yanı sıra 4 sezondur Bursaspor forması terleten ve gösterdiği başarılı performansıyla dikkat çeken Arjantinli yıldız Pablo Martin Batalla'nın da maketi yer aldı. Sergiyi gezen yeşil-beyazlı taraftarlar da özellikle Batalla'nın maketi ile fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

OKAN YILMAZ: "İNANILMAZ BİR ŞEY OLMUŞ"
Bursaspor'da bir çok başarılara imza atan ve Spor Toto Süper Lig'de iki kez gol kralı unvanını alan Okan Yılmaz, organizasyonu hazırlayan herkese teşekkür ederek, "Çok eski yıllara gittik. Büyük emek sarf etmişler. Sevinci de üzüntüyü de burada görüyoruz. Benim adıma da, Bursaspor'un adına da çok anlamlı portreler olmuş. Gurur verici bir olay. İnşallah bundan sonraki yıllarda da daha sevinçli portreler görürüz. Bence inanılmaz bir şey olmuş" dedi.

ÖZTÜRK: "KAYBETTİĞİMİZ PUANLARI TELAFİ EDECEĞİZ"
Tecrübeli defans oyuncusu İbrahim Öztürk de, hafta sonu Orduspor ile oynayacakları mücadeleyi değerlendirerek, "Daha 3 maçımız var. Akhisar maçında önemli bir 3 puan kaçırdık. Aldığımız zaman 3. sırada bitirebileceğimizi biliyorduk ama hala şansımız var. Düşme potasındaki takımlarla oynuyoruz. Onlarda son şanslarını değerlendiriyor. Bizim için de hedef Avrupa ve onun için mücadele ediyoruz. Ordu maçında iki taraf için beraberlik yaramayacak. Öyle bir maç olacak. Bizde bu bilinçle gidiyoruz. Bize Avrupa için 3 puan daha çok gerekli. Kasımpaşa'da puan kaybetti. İçeride kaybettiğimiz 2 puanı deplasmanda telafi etmek istiyoruz" diye konuştu.

50. yıl sergisi ile ilgili de görüşlerini aktaran tecrübeli oyuncu, "Burada olmaktan çok mutluyum. Daha önce Bursaspor forması giyenler ile bir araya geldiğimiz de bizlerle anılarını paylaşıyorlar. Bir çok şeyi ben burada yaşadım. Bu da benim için ayrı bir mutluluk" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA