Öcalan serbest mi kalacak?

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecine ilişkin, Öcalan ile hükümet arasında özgürlük pazarlığı olmadığını vurguladı. Ensarioğlu, sürecin planladıkları gibi yürüdüğünü de söyledi.

Öcalan serbest mi kalacak?
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecine ilişkin, Öcalan ile hükümet arasında özgürlük pazarlığı olmadığını vurguladı. Ensarioğlu, sürecin planladıkları gibi sağlıklı bir şekilde yürüdüğünü de söyledi.

Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Deniz Güçer ile Metin Özkan'ın sunduğu Ne Var Ne Yok programına konuk olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Deniz Güçer ve Metin Özkan, Ensarioğlu'na, Murat Karayılan'ın, 'Öcalan özgür olmadığı sürece çekilme durur ' açıklamasını sordu.

Bu açıklamaya, 'Hayır, böyle bir şey yok ' yanıtını veren Galip Ensarioğlu'na Özkan, 'Var efendim işte gazetelerde yazıyor ' dedi.

'ÖZGÜRLÜK PAZARLIĞI YOK '

'Gazetelerde ne yazdığına bakmayın. Asla böyle bir şey yok ' karşılığını veren Ensarioğlu, 'Karayılan da onu ifade etmek istemedi. 2-3 ay içerisinde çekilme olacak. Çekilme bitmeden Öcalan'ı serbest mi bırakacak devlet? Var mı böyle bir şey? Asla böyle bir şey yok. Bütün silahlı güçleri ülke dışına çekecekler ve Öcalan'ın serbest bırakılması diye bir şey söz konusu değil. Böyle bir pazarlık yok ' şeklinde konuştu.

'UZAYA MI ÇIKACAKLAR? '


Metin Özkan'ın, 'Peki PKK nereye çekilecek? ' sorusuna ise Ensarioğlu, 'Kuzey Irak'a çekilecek ' dedi.

'Yani Kandil'deki kendi yuvasına gidiyor ' diyen Özkan, 'Daha önce girdi, şimdi çıkacak. Oradan tekrar gelme şansı yok mu? ' sorusunu yöneltti.

Galip Ensarioğlu da, 'Ne yapacak uzaya mı çıkacak? İntihar mı edecek? ' edecek diye Özkan'ın sorusuna tepki gösterdi.


Bunun üzerine Özkan, PKK'ya güvenmediğini ve karşılıklı iyi niyetin olmadığını söyledi.

'SÜREÇ PLANLADIĞIMIZ GİBİ İŞLİYOR '


'Hayır karşılıklı iyi niyet var ' diyen Ensarioğlu, 'Bizim açımızdan hiç bir soru işareti yok, hiç bir güven bunalımı yok. Süreç planladığımız gibi sağlıklı bir şekilde yürüyor. Kandil en doğru yerdir. Şu anda gidebilecekleri tek yer orasıdır. Artık silahlar susacak, siyaset konuşacak. Köklü bir meseleyi çözmeye çalışıyoruz, bütün dengeleri hesaplamalıyız. Kimsenin kimseyi tahrik ettiği de yok, kandırdığı yok. Bu işler öyle kolay değil ' ifadelerini kullandı.
BEYAZ GAZETE