Ak Parti Milletvekili Ulema, Çandarlı'yı Ziyaret Etti

Yeni Büyükşehir Yasası ile ilgili vatandaşları bilgilendirmek amacı ile kapanan belediyeler listesinde yer alan İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı beldesini ve köylerini ziyaret eden AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, “Bugün, Çandarlı, neredeyse Dikili’nin önüne geçmiş durumda” dedi.

Ak Parti Milletvekili Ulema, Çandarlı'yı Ziyaret Etti
Çandarlı’daki vatandaşlar, esnaflar ve derneklerin temsilcileri ile görüşen Nesrin Ulema, “Biz, Dünyanın en büyük limanlarından birini Çandarlı’ya yapıyoruz. Gelecek 5 ve 10 yılı düşünerek hareket etmemiz gerekiyor. Bu noktada inşallah doğru isimleri ve doğru kişileri 2014 yerel seçimlerine taşımamız lazım” diye konuştu.

“MERKEZDE HİZMET ALAMIYORUM”
Çandarlı’nın daha iyi günlere taşınmasının herkesin boynunun borcu olduğunun altını çizen Ulema, “28 İlçe ve Büyükşehir, CHP’li belediye başkanlarında. Yani ben, merkezde hizmet alamıyorum. O yüzden seçimler çok önemli” dedi.

14 Mart 2013 tarihinde uygulamaya geçecek olan Büyükşehir Yasası ile Çandarlı Belediyesi’nin kapanmasına rağmen, mahallede statüsüne geçeceği için yeni birimlerin ve merkezlerin oluşturulacağını, böylece önceden daha zor gelen hizmetlerin daha hızlı bir şekilde ulaşacağını söyleyen Milletvekili Nesrin Ulema, şöyle devam etti: “Başkanımız burada çok güzel hizmetler verdi ama bunun sıkıntılarını yaşadı. Çünkü Çandarlı, yazın 80 bin nüfusa ulaşıyor. Ama mevcut imkanları o nüfusa göre belirlenmiyor. Yani Başkanım, bir takım sıkıntılara rağmen bunu götürebildi. Şimdi bundan sonraki süreçte hiçbir yönetim veya yerel yönetici bu hizmeti merkezden buraya gelmesini sağlayamaz. Oluşturulacak birimler aracılığı ile geç gelen hizmet artık daha hızlı gelecek. Çünkü ne var bunun sonunda; vatandaş getirilen hizmeti değerlendirecek ve sandıkta kararını verecek. Eğer sonucunda bu varsa hizmette bir aksamanın veya aksaklığın olması mümkün olmaz.”
Çandarlı’nın ardından köyleri de ziyaret eden Ulema, Denizköy, Deliktaş, Yaylayurt ve Demirtaş köylerindeki vatandaşlar ile buluştu. Akşam saatlerine kadar süren köy ziyaretleri sırasında Büyükşehir Yasası’nın getireceği yenilikleri ve vatandaşların kazanacağı yeni hakları köylerde ikamet eden vatandaşlara birebir anlattı. Vatandaşların sorunlarını da dinleyen Nesrin Ulema, bölgede acil olarak yapılması gerekenleri not alarak gündeme alacağının sözünü verdi.
Kaynak: İHA