Genelkurmay Genel Sekreteri Tuğgeneral Özbek, Helikopter Kazasında Şehit Olan Pilot Üsteğmen Çınar'ın Doğum Yapan Eşini ve "masal Rüzgar" Adı Verilen Bebeğini Ziyaret Etti

Genelkurmay Genel Sekreteri Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, geçen yıl kasım ayında Siirt'in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan Pilot Üsteğmen Yakup Çınar'ın 4 gün önce doğum yapan eşini ve "Masal Rüzgar" adı verilen bebeğini ziyaret etti.

Tuğgeneral Özbek ile eşi Gülay Özbek, şehit üsteğmenin eşi Fethiye Çınar'la Etimesgut ilçesinde kaldığı baba evinde görüştü.

Çınar'ın babası İbrahim Baykurt ile annesi Selma Baykurt'tan bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi alan Özbek, ziyareti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel adına gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şehit eşi Fethiye Çınar ile bir süre sohbet eden Özbek çifti, bebeğe altın taktı, çeşitli hediyeler verdi. Tuğgeneral Özbek, anne Çınar'a ayrıca Genelkurmay Başkanlığının şiltini de verdi.

Ziyaretten çok mutlu olduğunu dile getiren Selma Baykurt, "Yakup bu bebeği çok istemişti ama görmek nasip değilmiş. Kız olursa adını 'Masal', erkek olursa da 'Rüzgar' koymak istiyordu. Biz de Masal Rüzgar koyduk. O bize babasının bir emaneti" diye konuştu.

Geçen yıl kasım ayında Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu 17 asker şehit olmuştu.

Muhabir: Barış Gündoğan

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA