Sisiad’dan ‘Ortaklık Bilinci ve Kültür Eğitimi‘

Sincan Etimesgut Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSİAD), işadamlarına ‘Ortaklık Bilinci ve Kültürü Eğitimi’ verdi.


Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde Dr. Murat Küçükbezirci tarafından verilen eğitimde, bilinçli ortaklıklar kurmanın yolları anlatıldı. Bu anlamda karşılaşılan sorunlara temas edildi; iş ortaklıkları ve aile şirketleri ortaklıkları gibi konulara değinildi.
Murat Küçükbezirci, katılımcılardan kimlerin ortaklık yaptıklarını anlamak amacıyla katılımcılara ‘Ortak kimdir’ sorusunu yöneltti. Herkesin ortağını iyi tanıması gerektiğini vurgulayan Küçükbezirci, kurulacak sağlam ortaklıklar içinde duygusallığa yer verilmemesi gerektiğini belirtti.

Örneklere yer verilen eğitimde dünyada yer altı kaynakları zengin olmayan ülkelerde ortaklıkların sayısının daha fazla olduğu bilgisi verildi.

Dr. Küçükbezirci, şunları kaydetti:
“Türkiye de birlikte hareket etmeyen firmaların ayakta kalma şansı yok. Dolayısıyla, kurduğumuz ortaklıkları iyi kurumsal yönetim ile idare etmeliyiz, aksi taktirde ayakta durmamız çok güç olacaktır. Ortaklık anayasanızı belirleyin ve rakiplerinizi de düşman gibi görmekten kaçının, çünkü sektöre ancak bu şekilde tutunabilir ve ortaklığınızı ancak bu şekilde ayakta tutabilirsiniz.”
Eğitime; Uyar İnşaat, Say Grup Emlak, Ser Grup, Elfa Metal, Şantek Matbaa, Gezer İnşaat, Scn Grup, Ölmez İnşaat, Atılım Zirve İnşaat, Yücelsan İnşaat, Utku İnşaat, Kader Tarım İnşaat, Asv Yapı Denetim, Çağ Grup, Beşer Grup ve Ziraat Bankası Sincan Şubesi çalışanları katıldı.

Program sonunda katılımcılara katılım belgelerini SİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Toprak verdi. Eğitimci Dr. Murat Küçükbezirci’ye teşekkür belgesini SİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Arıkan takdim etti.