Sakal-ı Şerif Yoğun İlgi Gördü

Diyarbakır'ın Kocaköy İlçe Müftülüğü tarafından ilk defa ziyarete sunulan Sakal-ı Şerif yoğun ilgi gördü.

Kocaköy Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında ilçeye getirilen kutsal emanetlerden Sakal-ı Şerif, Merkez Camisi'nde ziyarete açıldı. Sakal-ı Şerifi Kaymakam Ferhat Sinanoğlu, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Belediye Başkanı Remzi Çalı, daire amirleri ve vatandaşlar ziyaret etti.

Cami avlusunda sıraya giren binlerce kişi, görevlilerin nezaretinde Sakal-ı Şerif'i ziyaret etme imkanı buldu. Heyecan ve hüznü bir arada yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar, çok duygulandı. Ziyaret sonrası Müftülük tarafından vatandaşlara bazı ikramlarda bulunuldu.

Müftü Murat Han Aksoy, yeni tayin olduğu ilçeye Sakal-ı Şerif'in hiç gelmediğini öğrendiğini kaydederek, böyle bir ihtiyaca cevap vermek için Sakal-ı Şerif'i ilçeye getirdiklerini söyledi.

Aksoy, "Peygamber efendimizden bir parça olan Sakal-ı Şerif'i getirmekle yoğun bir maneviyat duygusunun yaşandı. Peygamber efendimizden bir emanet olan Sakal-ı Şerif'e bu kadar yoğun ilgi gösterilmesi Kocaköy halkının Peygamberimize olan aşkı, şevki ve samimiyetinin bir göstergesidir" dedi.

Muhabir: Nurten Aslan

Yayıncı: Necdet Doğruyol
Kaynak: AA