Engelli Mehmet'in Peygamber Sevgisi

Eskişehir'de doğuştan bedensel engelli Mehmet Bakır Eğilmez'in(16) Peygamber sevgisi herkese örnek oldu.

Eğilmez, Hz. Muhammed'in(SAV) hayatını anlatan kitabı annesinin kendisine okuması suretiyle bitirerek, "Eskişehir O'nu Okuyor" isimli yarışmaya katıldı.

Birçok soruyu doğru cevaplandıran Eğilmez, "Peygamberimizin (SAV) hayatını okudukça O'nun çilekeş hayatını bizim hayatımızla karşılaştırdığım zaman cennet gibi bir dünyada yaşadığımızı hissettim." dedi.

Eskişehir'de Ticaret Borsası Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi olan Mehmet Bakır Eğilmez(16) doğuştan bedensel engelli olarak yaşamına devam ediyor. Annesi Nuray Eğillmez'in yardımıyla hayata tutunan Eğilmez, okulunda gösterdiği başarı ile de dikkat çekiyor.
Bir gün okuldaki sınıf arkadaşından Peygamber Efendimiz'in(SAV) hayatı ile ilgili yapılacak olan "Eskişehir O'nu Okuyor" isimli yarışmayı duyan Eğilmez, konuyu rehber öğretmenine açtı. Öğretmeninin kendisine hediye ettiği Peygamber efendimizin hayatını anlatan kitabı alan Eğilmez, annesi ile birlikte okumaya başladı.

Anne Eğilmez'in her gün 50 sayfa okuduğu kitabı dikkatle dinleyerek kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Yaklaşık 15 günde kitabı bitiren Eğilmez, daha sonra sınava girdi. Bir gözetmen yardımıyla sınav olan Eğilmez, birçok soruyu doğru cevapladı.
Kitabın kendisini çok etkilediğini anlatan Eğilmez, "Peygamberimizin (SAV) hayatını okudukça Peygamber Efendimiz'in çilekeş hayatını bizim hayatımızla karşılaştırdığım zaman Cennet gibi bir dünyada yaşadığımızı izledim." dedi.

Eğilmez, bundan sonra da Efedimiz'in hayatını araştırmayı ve öğrenmeyi istediğini belirterek, "Peygamberimizin hayatını her zaman ve her yerde okumaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.
Engelli Eğilmez'e hayatını adayan anne Nuray Eğilmez ise her gün okuldan sonra kitaba çalıştıklarını ve Peygamber Efendimiz'in hayatını okudukça çok duygulandıklarını söyledi.

Anne Eğilmez, "Gün boyu okula gidiyordu. Ben zaman buldukça Mehmet Bakır'a okudum kitabı. Herhalde 15-20 gün içinde kitabı bitirdik. Mehmet'e işte son vefat edeceği zamanları okuduğum zamanlar ben ağladım tabi Mehmet'te ağladı. Çok duygulandı." diye konuştu.