Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Görevlisi ve Eşi Kurtarıldı

Bayburt'ta Soğanlı dağı mevkiinde havanın karlı ve sisli olması nedeniyle otomobilleriyle kara saplanarak mahsur kalan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında görevli F.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Görevlisi ve Eşi Kurtarıldı
P., ve eşi J.M.H., jandarma tarafından kurtarıldı.
23 Nisan 2013 tarihinde gezi amacıyla Trabzon’dan Bayburt'a gelmek üzere olan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programında görevli F.P'nin kullandığı ve eşi J.M.H’nin de içinde bulunduğu otomobil saat 19.45 sıralarında Soğanlı dağı mevkiinde havanın karlı ve sisli olması nedeniyle kara saplanarak mahsur kaldı. Birleşmiş Milletler Ankara Konsolosluğu tarafından konu Aydıntepe ilçe Jandarma Komutanlığına bildirildi.

Bunun üzerine Aydıntepe İlçe Jandarma Komutanlığımız, 156 Jandarma Acil İmdat Konum Belirleme Sistemi ile olay yeri tespit edilerek, bölgeye İlçe Jandarma Komutanlığı ve Bayburt İl Afet Acil Durum ekipleri sevk edildi. Aynı gün saat 21.00’de ilgili şahıslara ulaşılarak, şahıslar kurtarıldı Daha sonra Aydıntepe İlçe Jandarma komutanlığına getirilen F.P. ile J.M.H. sağlık kontrollerinin ardından bir süre dinlendikten sonra konaklamak üzere Bayburt merkeze gönderildi.
Kaynak: İHA