Kutlamalar Kapsamında 7 Ülkeden Gelen Yabancı Öğrencilerin Katıldığı Uluslararası Uçurtma Şenliği Düzenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Eğirdir'de düzenlenen uçurtma şenliğine 7 ülkeden gelen yabancı öğrenciler de katıldı.

Sorkuncak köyünde gerçekleştirilen etkinliğe Isparta Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 7 ülkeden gelen 300 öğrenci ve yabancı öğrencileri misafir eden aileler katıldı.

Özmeral, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen Uluslararası Uçurtma Şenliği'nde çocuk, genç, yaşlı demeden herkesin bir arada olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Şenliğe ilçedeki öğrencinin yanı sıra 7 ülkeden gelen yabancı öğrencilerin de katıldığını anlatan Özmeral, "Bayramımız, yabancı ülkelerden gelen çocuklarımız ile onları evlerinde misafir eden ailelerin kaynaşması açısından çok önemli. Etkinliğimiz, birlik ve beraberliğimizi daha da arttıracaktır" dedi.

Vali Yardımcısı Deniz, Kaymakam Yılmaz ve Belediye Başkanı Özmeral, etkinlik kapsamında kurulan stantları gezdi, çocuklarla sohbet etti. Daha sonra uçurtma uçuran çocuklar, çeşitli etkinliklere katıldı.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA