İsparta Emniyet Müdürü Or Açıklaması

Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, "Yapılan trafik denetimleri ile trafik kazalarında yüzde 23'lük azalma oldu. Amacımız ceza yazıp vatandaşın cebini yakmak değil. Yaptığımız tüm işlemler eğitici ve önleyicidir" dedi.

Or, 2013-2014 yıllarını kapsayacak Sivil Toplum Kuruluşları ve Polis İletişim ve Paylaşım Ağı Projesi kapsamında Isparta Polisevi'nde kentteki işçi ve memur sendikalarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Or, burada konuşmada, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, sendikaların emniyet müdürlüğünden beklentilerini duymak için bir araya geldiklerini belirtti.

Göreve geldiği ilk günden bu yana halkla iç içe olmayı hedeflediklerini anlatan Or, tüm sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinin de kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Isparta halkının kendilerine destek olduğunu vurgulayan Or, her ilin kendine göre önceliklerinin bulunduğunu ancak kendileri için halkı rahatsız eden her şeyin öncelikleri olduğunu anlattı.

Isparta halkının daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi adına idari bürolardaki personelin üçte birini asayiş ekiplerine alarak dışarıdaki personel sayısını arttırdıklarına dikkati çeken Or, hedeflerinin vatandaşın ihbarını değerlendirecek ekibin 1,5 dakika içerisinde olay yerine gitmesi olduğunu vurguladı.

İl genelinde MOBESE ile çalışmalar yaptıklarını dile getiren Or, "İlimizdeki MOBESE durumu bizim açımızdan yetersiz. Bunu yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Ayrıca 12 noktaya da seyyar ve ya da sabit MOBESE kameraları koymaya çalışıyoruz. Bunun maliyeti 600 milyar civarında. Eğirdir'de MOBESE var ancak yetersiz. Diğer ilçelerimizde de MOBESE çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

"Isparta'da suç işleyenlerin çoğu başka illerden geliyor" diyen Or, şöyle konuştu:

"Bu anlamda ilin çıkışlarında asayiş uygulamaları yapılıyor. Tabi burada herkes durdurulmuyor. Bizce bilinen malum şahıslar durdurulup Genel Bilgi Taraması yapılıyor. Hangi mahalleden ne tür şikayetler geliyorsa o mahallelerde ona yönelik uygulamalar yapılıyor. 6 aylık süreç içerisinde 90 bine yakın kişinin GBT'sini yaptık. Bu sorgulamalarda çeşitli suçlardan aranan 2 bin kişi yakalandı. GBT'ler vatandaşın vaktini almıyor. Bize yardımcı olurlarsa çok seviniriz. Tüm ekiplerimize PC tablet dağıttık, GBT 30 saniyeyi geçmiyor."

Kent genelinde ciddi anlamda trafik uygulamalar başlattıklarını belirten Or, özellikle en çok şikayetin geldiği abartı egzozu olan motosikletlere karşı uygulama yaptıklarını, bunlara tolerans göstermediklerini kaydetti.

Her gün 5 farklı kavşakta trafik uygulaması gerçekleştirdiklerini ifade eden Or, "Yapılan trafik denetimleri ile trafik kazalarında yüzde 23'lük azalma oldu. Amacımız ceza yazıp, vatandaşın cebini yakmak değil. Yaptığımız tüm işlemler eğitici ve önleyicidir. Ancak bir başkasının hayatı tehlike attığında bunun bir affı yok. Alkollü araç kullanan 300'den fazla sürücüye işlem yapıldı. Denetimlerimiz artarak devam edecek" diye konuştu.

Müdürlük olarak okullara büyük önem verdiklerini dile getiren Or, her okulda bir irtibat sorumlusunun olduğunu, öğrencilerin gittiği internet kafelerde bin 600 yakın denetim gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA