23 Nisan Mehteran Takımı İle Kutlandı

Şarköy ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına, Candan Erçetin’in Türkçe-Yunanca söylediği “Şinanay” şarkısıyla gösteri yapan çocuklar ile mehteran takımı damga vurdu.

23 Nisan Mehteran Takımı İle Kutlandı
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtı önünde düzenlenen çelenk törenine, Kaymakam Zekeriya Güney katılmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü dışında başka çelenk konulmaması nedeniyle, CHP ilçe yönetimi de çelenk törenine katılmadı. Resmi çelenk töreninin sona ermesinin ardından, CHP’liler toplu halde Atatürk anıtına gelerek çiçek bıraktı.

Şarköy Milli Eğitim Müdürü Fatma Nevin Çubukçu yaptığı konuşmada, “23 Nisan, Türk milletinin ruhunun özgürlüğe uçtuğu, Anadolu'nun kan ile sulanmış topraklarında, Türk milletinin çiçekler açtığı gün olduğu için kutlanan bir bayramdır. O gün cephede, ‘ben babamın yanında ölmeye gidiyorum, siz nereye gidiyorsunuz’ diyen ve cepheye ölmeye gidebilen çocukların kanlarıyla yazılan zaferin adıdır 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı... İşte biz bugün Tıbbiyeli Hikmet'in, Nezahat Onbaşı'nın mirası olan bu bayramı kutluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türk milletinin onurunu, şerefini ve o günlerin ruhunu taşıyabilenlere kutlu olsun” ifadesinde bulundu.

Öte yandan, küçük öğrencilerin yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi. Örencilerin, Candan Erçetin’in Türkçe-Yunanca söylediği Şinanay şarkısı eşliğinde yaptığı danslar, izleyenleri büyüledi.

Tören, Şarköy Roman Dernekleri tarafından 40 kişiden oluşturulan, Trakya'nın ilk mehteran takımının gösterisiyle sona erdi.
Kaynak: İHA