Yenişehir'de Toki Sosyal Konutları İçin Kura Çekildi

Bursa'nın Yenişehir ilçesinde, TOKİ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı iş birliğiyle yapılan 216 sosyal konutun sahipleri kuraya belirlendi.

Yenişehir'de Toki Sosyal Konutları İçin Kura Çekildi
Yenişehir Kapalı Spor Salonu'nda yapılan kura çekiminde konuşan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, "TOKİ, başbakanımızın önderliğinde planlı kentleşme politikası ile 81 il, 800 ilçede 2603 şantiye ile 581 bin konut inşa etti. Bu 100 bin nüfuslu 22 şehre denk gelir" dedi.

Karaca, bunların yatırım bedelinin toplam 51 milyar TL olduğunu ve TOKİ'nin sadece konutla sınırlı kalmayıp 22 bin 339 adet sosyal donatı alanı da yaptığını ifade etti.

Sosyal donatı alanları içerisinde 937 adet okul, 934 adet spor salonu, 134 adet yurt, 94 adet sağlık ocağı, 200 adet hastane, 479 adet ticaret merkezi, 461 adet camii, 27 adet sevgi evi, 20 adet engelli yaşama alanı, 24 adet huzurevi, 9 adet stadyum bulunduğunu anlatan Karaca, Bursa'da ise toplam 18 bin 587 adet konut yapıldığını bildirdi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Sağlık Yaşlı ve Engelli Yardımları Daire Başkanı Sami Çetinkaya ise konuşmasında, "Bugün burada çok hayırlı bir iş için toplandık, vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için toplandık. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarıyla, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tüm il ve ilçelerde sosyal yardımlaşma vakıfları aracılığı ile vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. Konutlarımız 130 TL sabit ödemeli, 230 ay vadeli olarak ödeme yapacak ve ev sahibi olacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de, "11 yıllık hizmet döneminde birçok önemli işe imza attık, birçok iş yaptık. 740 konut 1. etap, 168 konut 2. etap; fakat bugün burada 216 konutun hak sahiplerine teslimindeki kadar heyecan duymadım. Bu evlerde oturacak kişi sayısını ortalama 4 kişiden hesaplarsak yaklaşık 4500 vatandaşımız ev sahibi oldu. Nüfusu 32 bin olan bir ilçe için bu iyi bir rakam, fakat hiç merak etmeyin ilçemizde TOKİ ile daha işimiz bitmedi. Allahın izni ile hiçbir vatandaşımız açıkta kalmayacak, ne kadar konut yapılması gerekiyorsa o kadar yapılacak" dedi.

Kaymakam Süleyman Yılmaz da, en kısa zamanda TOKİ'nin ilçede bir etaba daha imza atacağını, Yenişehir'de evsiz kimsenin kalmayacağını söyledi.

Yılmaz, "Atalarımızın çok sevdiğim bir lafı vardır, dünyada mekân ahirette iman. Ben de toplu konuttan bir ev sahibiyim, Allah herkesi sıcak bir yuva sahibi yapsın" diyerek hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte engelli vatandaşların daire kuralarının çekildi. 216 dairenin sahipleri noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi.
Kaynak: İHA