Savcı Sayan: CHP kan kaybediyor

CHP MYK eski üyesi Savcı Sayan, CHP'nin kan kaybettiğini söyleyerek, 'Bugün CHP’de duygusal bir bölünme yaşanıyor. Biz birimizi sevmiyoruz' dedi.

Savcı Sayan: CHP kan kaybediyor
Çözüm süreci CHP'yi karıştırdı. Sürece destek veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, CHP Genal Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği ile istifa etti.

CHP'de patlak veren krizin yankıları devam ederken CHP MYK eski üyesi Savcı Sayan'dan da çok konuşulacak açıklamalar geldi.

'ÇOK SESLİLİK ÇOK BAŞLILIK VA '

A Haber ekranlarında teröre çözüm sürecinde CHP'nin tutumu ve gelen istifalar hakkında konuşan Savcı Sayan, CHP'deki Deniz Baykal dönemini hatırlatarak CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. CHP'de her zaman çok sesliliğin olduğunu belirten Sayan, 'Baykal döneminde çok seslilik tek başlılık vardı. Kılıçdaroğlu döneminde ise çok seslilik çok başlılık var' dedi.

'CHP KAN KAYBEDİYOR'

Kılıçdaroğlu'nun çözüm sürecinde CHP'yi iyi yönetemediğini ifade eden Sayan, 'Belki de liderlik vasıflarına sahip değildir. Genel başkanlık için iyi insan olmak yetmez, liderlik potansiyeline de sahip olmak gerekir. Ben bugünkü yönetimde bunu göremiyorum. CHP kan kaybediyor' şeklinde konuştu.

'BİZ BİRBİRİMİZİ SEVMİYORUZ '
Çözüm sürecinde CHP'nin öncü bir rol oynaması gerektiğine de değinen Sayan şu şekilde devam etti;

'Bu süreçte kendi yöntemimizi belirlemeliydik. CHP'den bir umut bekleyenler CHP'ye hiç yardımcı olmuyor. Bütün bunlar bizi eksik bırakıyor. Bugün CHP'de duygusal bir bölünme yaşanıyor. Biz birbirmizi sevmiyoruz. Birbirimizi kanat kanat ayırmışız. Kendi partisi içinde beraberliği sağlayamayan bir yönetim Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü için nasıl bir iddiada bulunabilir? '