Emet'te Konferans

Kütahya'nın Emet ilçesinde düzenlenen 'Madde Kullanımı ile Mücadele' konulu konferansı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Emet'te Konferans
Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Recep Akdur ve Emniyet Genel Müdürlüğü TUBİM Müdür Yardımcısı Nadir Koçak Dumlupınar Üniversitesi Emet Meslek Yüksekokulu’nda ECDAD derneğince organize edilen “Madde Kullanımı İle Mücadele” adlı konferansda üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)Emet Meslek Yüksekokulu Cemal Öztürk, “İstismara uğramış, suça karışmış, okuluna devam etmeyen, sokakta çalışan çocuklar bağımlılık yapan madde kullanma olasılığı yüksek çocuklardır. Bu yüzden ülkenin kalkınması, eğitim düzeyinin artması, sosyo-kültürel etmenlerin geliştirilmesi bu madde kullanımında en büyük çözümdür. Bu çözümleri geliştirmek mümkündür. Bunlar, ulusal gelir artırma, kalkınmayı sağlama, gelir eşitsizliğini yok etme, işsizliği yok etme, herkesin temel eğitim almasını sağlama, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimde eşitlik, toplumda cinsiyet eşitliği sağlamaktır. Ülkemize zararlı madde kullanımında iki yol izlenmektedir. Bunların birincisi arzı azaltma kontrol etmektir. Yani maddeyi sağlayan kişilerin önlenmesi diğer ikinci yolda zararlı madde kullanmış kişileri, sahiplenme yanında olmaktır” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü TUBİM Müdür Yardımcısı Nadir Koçak ise, TUBİM’in çalışmaları hakkında bilgi vererek ülkede zararlı madde kullanımının arttığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından, Emet MYO Müdürü Öğr. Gör. Cem Gültekin böylesi hassas bir konuda seminer veren Prof. Dr. Recep Akdur’a ve TUBİM Müdür Yardımcısı Nadir Koçak’a teşekkürlerini sundu. Bu konferansın alanlarında uzman kişilerce verilmesine öncülük eden başta Emet Kaymakamı Mete Buhara ve ECDAD Derneği başkanı Ali Duyan’a teşekkürlerini ifade eden Emet MYO Müdürü Öğr. Gör. Cem Gültekin, konferans sonunda Akdur ve Koçak’a hediyelerini takdim etti.
Kaynak: İHA