CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Her arkadaşımız parti meclisinde düşüncelerini ifade edebilir. Ama 'Ben burada ifade etmeyeceğim istediğim yerde konuşacağım' deme süreci CHP'de sona ermiştir" dedi.

Tekin, Karşıyaka Platformu'nca düzenlenen "Cumhuriyet Kazanımları" adlı panelde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Türklerin Kürtlerle, Kürtlerin de Türklerle sorunu olmadığını söyledi.

Toplumun sorununun devletle olduğunu savunan Tekin, bu sorunun çözülmesi gerektiğini, sorun yokmuş gibi davranmanın ülkeye haksızlık olacağını belirterek, "Yurtta barış, dünyada barışı' savunuyorsanız, biz her zaman varız. Ancak sürecin barışla alakası yok. Bu proje toplumun altına dinamit sokma projesidir. Bu sürecin ne olduğunu kimse bilmiyor. AKP'li bakanlar, milletvekilleri de bilmiyor. Kimse bizi bu süreçte duyarsız görmesin. Türkiye'nin iç güvenliğinin bozulmaması için kendimizi kalkan ederiz" diye konuştu.

CHP'deki parti içi sorunlara da değinen Tekin, sosyal demokrat partilerde farklı görüşlerin olabileceğini, ancak bunların sokağa, basına taşınmaması gerektiğini belirtti.

CHP'nin içindeki tartışmalardan genel başkan yardımcısı olarak rahatsız olduğunu kaydeden Tekin, "Her arkadaşımız parti meclisinde düşüncelerini ifade edebilir. Ama 'Ben burada ifade etmeyeceğim, istediğim yerde konuşacağım' deme süreci CHP'de sona ermiştir" dedi.

Tekin, Neriman Fidan adlı bir dinleyicinin "CHP'nin anayasa çalışmalarında yer almaması gerektiğini" ifade etmesi üzerine CHP'nin yeni anayasa çalışmalarında masadan kalkmayacağını belirterek, "AKP'nin mevcut anayasadan sıkıntısı var mı- Yok. Daha demokratik bir anayasanın yapılması için sonuna kadar o masada oturacağız" dedi.

Fidan'ın sözleri salondaki diğer bazı katılımcılardan tepki aldı.

Tekin, "AKP İzmir'de iddialı mı-" sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"AKP'nin çalışmasına gerek yok. Bizim CHP'liler yeterince çalışıyor. Ailede zaman zaman eksiklikler olabilir. Camı açıp sokağa 'ey ahali bizim kız böyle yaptı' der misiniz- Bazı CHP'li arkadaşlarımız AKP'liye söyleyemeyeceği şeyi kendi arkadaşına söylüyor. 'İzmir'i alacağız' diyorlarsa, bizim bu zafiyetimize güveniyorlar."

Panele, avukatlar Murat Ergün ile Fatih Ülkü, gazeteciler Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır da konuşmacı olarak katıldı.

Muhabir: Halil Şahin/ Senem Yazıcı

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA