Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kbb Anabilim Dalı Hizmete Başladı

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz (KBB) ile Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı hekimlerinin geçtiğimiz aydan itibaren hastalarını muayene etmeye başladığı bildirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Kbb Anabilim Dalı Hizmete Başladı
Kırıkkale Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, hekimlerin, üniversite kampüsündeki yeni hastane binasında ilk hastalarını muayene etmeye başladıkları belirtilerek, ilgili anabilim dalında, 3 profesör öğretim üyesi, 1 uzman, 6'sı araştırma görevlisi doktor olmak üzere toplam 10 doktorun bulunduğu kaydedildi. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kazkayası, yeni yerleşkede her şeyin yenilendiğini, yepyeni bir anlayışla daha modern bir ortamda, daha huzurlu hizmet vereceklerini söyledi.

Tıp Fakültesi'nin yeni binasında hem KBB polikliniklerinde bakılan hasta sayısının hem de ameliyat sayılarının arttırılacağını belirten Kazkayası, şu açıklamayı yaptı: "Eski binada yetersiz mekan koşulları nedeniyle hastalar aylarca ameliyat sırası beklemekte ve hatta bu nedenle bazı hastaların il dışına gitmek zorunda kalmaktaydı. Ancak yeni hastane ile birlikte bu olumsuz durum Son bulacak. Son iki yıldır KBB Anabilim Dalı Odyoloji Ünitesi'nde odyometrist bulunmadığından kulak testleri ve işitme cihazı raporlaması yapılamamakta idi. Yeni hastanemizde bir odyometrist meslektaşımızın göreve başlamasıyla işitme ve denge bozuklukları ünitemiz yeni cihazları ile birlikte çok daha modern koşullarda tekrar hizmete açılmıştır. Ünitemiz, anabilim dalımız ile koordineli olarak hizmet vermeye başlamış olup, bundan böyle işitme cihazı raporlaması ve takibi de yapılmaya başlanacaktır. Ayrıca Kırıkkale'nin değerli insanları başta olmak üzere tüm çevre illerden gelen hastalarımıza en üst seviyede hizmet veriyor olmaktan büyük mutluluk duymaktayız. "