İlküvez’de Kız Öğrenci Yurdu Temeli Atıldı

Çaybaşı ilçesi İlküvez beldesinde 50 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

İlküvez’de Kız Öğrenci Yurdu Temeli Atıldı
Törende konuşan Özel Öğrenci Yurtları Ünye Bölge Müdürü Süleyman Yılmaz, “Son zamanlarda aile müesseseleri dağılmaktadır. Zira evliliklerde İslami kaideler esas alınmıyor, ya zenginlik ya da güzellik deniyor. Huzurlu bir aile hayatı cennet hayatı gibidir. Bugün temellini attığımız bu müessese burada yetişen ve buranın ahlakını alan evlatlarımız gelecek neslimizin anaları olacak” dedi.

İlküvez belde merkezinde bir dönüm alanda 340 metrekare ve 5 katlı olarak inşa edilecek olan kız öğrenci yurdunun temel atma törenine Çaybaşı Kaymakamı Berkay Sönmezay, Çaybaşı İlçe Garnizon Komutanı İsmail İnan, İlküvez Belediye Başkanı İsmet Yanık, Aybastı Alacalar Belediye Başkanı Ziya Akkuş, Çaybaşı Müftüsü Cevat Erişti, Özel Talebe Yurtları Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz, Özel Talebe Yurtları Ünye Bölge Müdürü Süleyman Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından okunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan programın açılış konuşmasını İlküvez Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği yöneticisi Şenol Çam yaptı. Tüm katılımcılara teşriflerinden dolayı teşekkür eden Şenol Çam, 2006 yılında kurulan İlküvez Kurs ve Okul Talebesine Yardım Derneği’nin 2008 yılında 42 öğrenci kapasiteli Erkek talebe yurdunu hizmete açtığını belirterek, “Şimdi de kız öğrenci yurdunun temelini atıyoruz. En kısa zamanda yurt inşaatını tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.

Yurt temel atma törenine katılan Çaybaşı Müftüsü Cevat Erişti ise, “Mübarek bir günde mübarek kutlu doğum mevsiminde çok mübarek işlerin yapılacağı, Kur’anı Kerim, Peygamberimizin hayatı ve ahlakı, velhasıl bizi biz yapan değerlerin öğretileceği bir müstesna bir müessesenin temel atma merasiminde bir adayız. Doğrusu birlikteliğin en güzellerinden bir tanesindeyiz. İnsan vefat edince dünya ile alakası kalmıyor, amel defteri kapanıyor. Ancak üç kişinin ki müstesna. Biz şu anda bu üç kişiden bir tanesi olmak için buradayız” diye konuştu

İlküvez’de erkek öğrenci yurdunun açılmasında önemli katkıları bulunan Eski Belediye Başkanı İsmail Karayiğit ise, “Bu beldelerde çocuklarımızın okuması için yerimiz yoktu. Çocuklarımız başta Rize ve Trabzon olmak üzere yurdun çeşitli il ve ilçelerine gidip okuyorlardı. Oralarda yetişip bu dine ve memlekete hizmet edenler var. Hatta Etiyopya da bile bu müesseslerde yetişmiş hocalarımız dini öğretiyor. Allah hepsinde razı olsun” ifadelerini kullandı

Temel atma töreninde son konuşmayı Özel Talebe Yurtları Samsun Bölge Müdürü Ömer Yılmaz yaptı. İlküvez’e zaman zaman yurdu ziyaret etmek üzere geldiğini belirten Yılmaz, “Arkadaşlarım buraya bir kız yurdunun da açılması gerektiğini söylediler. Geldiğimde müsaade ettik ve baktım ki sahip çıkılmış ve temeli atılıyor. Bölgedeki inşaatlarımız 39 taneydi ve 40.inşaatımızın hangisi olacağını merak ediyordum. 40.sı kız yurdumuza vesile olacakmış demek ki. Bundan dolayı sizleri kutluyorum. Eğer bizler yerin altında rahat etmek istiyorsak yerin üstünü sağlamlaştırmamız lazım. Devletin işini rahatlatmak için bu müesseseler elzemdir. Bu projeye hep beraber sahip çıkalım. Bununda en iyi şekilde olacağına inanıyorum. Orta Karadeniz’de yurtlarımızın doluluk oranı yüzde 97dir. İnsanların bu hizmete ilgi ve alakası yoğun” şeklinde konuştu.

Törende son olarak, yapılan dua ve kesilen kurbanın ardında 50 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun temeli atıldı.
Kaynak: İHA