Yıldırım: Kandıra Cezaevi'nde Kötü Muamele, İşkence Yok

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Cezaevleri Alt Komisyon Başkanı AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, "Kandıra Cezaevi'nde kötü muamelenin olmadığı, işkencenin olmadığını, onur kırıcı davranışların olmadığını tespit ettik.

Eksiklikler var mı? Var ufak tefek onlarıda idayle paylaşıp bunların çözüm yöntemlerini sunmaya çalışacağız." dedi.

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda, ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde incelemelerde bulunmak üzere kurulan Alt Komisyon, Kocaeli'ndeki ceza infaz kurumlarında incelemelerde bulundu. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Cezaevleri Alt Komisyon Başkanı AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, çalışmanın rutin bir çalışma olduğunu söyledi.

Önleyici tedbirler olarak cezaevlerini incelemeye geldiklerini belirten Yıldırım, şunları kaydetti: "Şu anda iki tane cezaevini inceledik üçüncüyü inceleyip ondan sonra gördüklerimizi rapor haline alacağız. Komisyonda bunu değerlendirdikten sonra varsa eksik ve aksaklıklar bunları yetkili yerlere kurum ve kuruluşlara bildirmek suretiyle düzeltilmesini sağlamaya çalışacağız. Tabii bizi sevindiren olay şudur. Burada kötü muamelenin olmadığı, işkencenin olmadığını, onur kırıcı davranışların olmadığını tespit ettik. Eksiklikler var mı? Var ufak tefek onlarıda idayle paylaşıp bunların çözüm yöntemlerini sunmaya çalışacağız. Tabii bazı yargıdan olan şikayetler genelde var idari boyutunda sıkıntının olmadığı gözüküyor." Komisyon cezaevindeki incelemelerini sürdürüyor.