"şafaktaki Göz Yaşları" Adlı Tiyatro Oyunu Sahnelendi

Emet ilçesinde, Kaymakamlık ve Belediye tarafından organize edilen "Şafaktaki Göz Yaşları" adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Tiyatro grubunun sorumlusu İbrahim Vehbi Atabay, oyun sonrası yaptığı konuşmada, oyunun sosyal içerikli olduğunu ve gençlere alkol, uyuşturucu ve sigaranın zararlarının anlatmak istediklerini söyledi.

Oyuncuların, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendiğini anlatan Atabay, "Ben de Emetliyim. Bu oyunu memleketimde oynamak, daha farklı bir duygu oluşturuyor insanda. Hemşehrilerimin beni kucaklamasına çok duygulandım. Oyunumuza olan ilgi bizi oldukça memnun etti. İnşallah buradan gençlere alması gereken dersleri vermişizdir" dedi.

Atabay, gençlerin alkol, uyuşturucu ve sigara yerine, müzik, resim gibi sanat dallarına yönelmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

-Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Emet ilçesinde, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla düzenlenecek etkinlikler belirlendi.

İlçe Müftüsü İsmail Temur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alemlere rahmet olarak gönderilen Hazreti Muhammed'in doğumunun yıl dönümü dolayısıyla bazı etkinlikler hazırladıklarını söyledi.

Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü'nün, 17 Nisan'da, "Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru" konulu konferans vereceğini belirten Temur, "19 Nisan'da, Belediye Düğün Salonu'nda, vaizimiz Dilek Temur, kadınlara konferans verecek. 22 Nisan'da ise Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve hatim duası yapılacak" dedi.

Temur, etkinliklere tüm ilçe halkını davet etti.

Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Hadi Şengül

Yayıncı: Sedat Gök
Kaynak: AA