Yozgatlılar Kahvaltıda Buluştu

Adana Yozgatlılar Yardımlaşma Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda Yozgatlılar bir araya geldi.

Yozgatlılar Kahvaltıda Buluştu
Adana Yozgatlılar Derneği Başkanı Av. Musa Şahin, Adana'da doğan çocukların da dahil edilmesi halinde yaklaşık 20 bin civarında Yozgatlı bulunduğunun altını çizerek Adana’da yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Şahin, bundan sonraki aylarda dernek olarak bazı etkinlikler planladıklarını ilerleyen süreçlerde bunları gerçekleştireceklerini belirterek, "İnsanların doğduğu yer kadar doyduğu yer de kendi memleketidir. Türkiye’nin dört bir tarafı Cennet diyoruz hep. Adana da bu cennet vatanın bir parçası, Adana’da olmaktan son derece memnunuz, mutluyuz” şeklinde konuştu.

Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise mikro milletçiliğe karşı olduklarını her defasında söylediklerini ifade ederek, “Yozgat’ta yaşayan Adanalılar, kendilerini Yozgat’ın bir parçası olarak görmektedirler. Adana’da yaşayan Yozgatlı hemşerilerimizin de kendilerini Adanalı olarak görmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bizleri burada buluşturan başta dernek başkanımız olmak üzere, emeği gecen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.

Kahvaltıya çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve iş adamı ile Yozgatlılar da katıldı.

Kaynak: İHA