Bakan Avcı: Eskişehir İçin Birlik Olmalıyız

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçim bölgesi Eskişehir’de düzenlenen Kent Ekonomileri Forumu’na katıldı.

Eskişehirli sanayici, işadamı ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya gelen Avcı, birlik çağrısı yaptı. Eskişehir’in geleceği için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini isteyerek, “Hep birlikte vizyon oluşturabiliriz. Bu vizyonu gerçekleştirmek için kendi sorumluluğumuz üzerinde işin bir ucundan tutabiliriz.” dedi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından 81 ilde yapılması planlanan Kent Ekonomileri Forumu, Eskişehir’de de düzenlendi.

Önde gelen kurumların yetkilileri, sanayici ve işadamlarıyla sivil toplum kuruluşu başkanlarının katıldığı forumda, şehrin geleceği masaya yatırıldı. Milli Eğitim Bakanı ve Eskişehir Milletvekili Avcı, forumda yaptığı konuşmada, “Eskişehir’de zaman zaman sıkıntısını yaşadığımız, diğer illerin toplanarak sinerji oluşturduğu zamanlarda, 'Biz neden biraraya gelemiyoruz?' diye kendi kendimizi eleştirdiğimiz durumlar oldu. Bugün bu ortam bu mesajı veriyor ve biz de kentin geleceği üzerine hep birlikte kafa yorabiliriz.” dedi.

Eskişehir’de bir potansiyel olduğunu ve bunun doğru kullanılması halinde şehir yararına çalışmalar yapılacağını söyledi.

'GÜÇLÜ OLMAMIZ, ÜRETİMİN GÜÇLÜ OLMASINA BAĞLI'

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise ekonomik sıkıntıların, yerel kalkınmayla aşılabileceğini ifade etti: “Problemlerimizi, dış ticarette neden açığımız olduğunu biliyoruz. İhracatımızın önemli bir kısmı, ithal ettiğimiz ara mallarla gerçekleştiriliyor. Sıkıntılarımızı, çevreden yürütülecek çalışmalarla çözebiliriz. Dünyada artık gelişmiş ülkelerden gelişmekte olan ülkelere doğru değişen bir büyüme şekli var. Gelişmekte olan ülkelerin ekonomideki payı gittikçe artıyor. Türkiye de bir yer edinmek istiyor. Bizim yerimizin güçlü olması için de üretim sektörlerinin çok güçlü olması lazım.”

İKTİDAR VE MUHALEFET CENAZEDE BULUŞTU

Bu arada dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Mansız, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Reşadiye Camisi’nde kılınan cenaze namazı, iktidarla muhalefeti buluşturdu. Cenazeye Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve çok sayıda kurum müdürü katıldı.

Bakan Avcı ve beraberindekiler, Başkan Büyükerşen’e taziyelerini iletti .