Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı Çoşkusu

Adana’da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı, binlerce Adanalıyı buluşturdu.

Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı Çoşkusu
Türkiye’nin ilk karnavalı olması açısından bir ilke imza atan Adanalılar, 7’den 70’e büyük coşku yaşarken, kentin her noktasında ayrı bir etkinlik düzenlendi.

Sinema, tiyatro ve ses sanatçıları ile medya mensupları başta olmak üzere Türkiye’nin pek çok yerinden gelenler de bu büyük coşkuya ortak oldu. Baharı müjdeleyen portakal ağaçlarının çiçek açtığı dönemde Adana Valiliği himayesinde ve Seyhan Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 'Portakal Çiçeği Karnavalı' renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce Adanalının özel kostümleriyle katıldığı karnaval korteji, saat 15.30’da Vali Yolu üzerinden harekete geçti. 7'den 70'e her yaştan Adanalının özel kostümleriyle katıldığı kortejde ayrıca motosiklet, bisiklet, klasik otomobil kulüpleri, dans okulları, tiyatro grupları, spor kulüpleri, üniversiteler, okullar, jonglörler, keçi ayaklılar, sokak sanatçıları, ressamlar ve birçok sivil toplum kuruluşu da yerini aldı. Renkli görüntülerin oluştuğu kortej daha sonra Gazipaşa Bulvarı ve Sular mevkiini takiben İstasyon Meydanı’na ulaştı. Adana’nın yerel kıyafetini giyen Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz, davul zurna eşliğinde 'Amman Adanalı' parçası eşliğinde oynadı. Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Vali Yardımcısı Deniz’in alnına 100 TL para yapıştırdı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un polis üniformasıyla yer aldığı kortejde milletvekilleri Fatoş Gürkan, Şükrü Erdinç’in de yer aldı. Kortejin İstasyon Meydanı’na ulaşmasının ardından karnavalın resmi açılışı saat 17.00’de Ece Vahapoğlu’nun sunuculuğunda gerçekleştirildi.

Portakal Çiçeği için kente gelen sanatçıların katılımcıları tek tek selamladığı açılış töreni Keremcem konseri ile devam etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana’nın, Portakal Çiçeği Karnavalı ile adından söz ettirdiğini söyledi.

Karnavalın, Adana’nın sahip olduğu değerleri ve yansıttığı renkleri tüm dünyaya tanıtmak açısından çok önemli olduğunu belirten Coş, “Çeşitli etkinlikler ve çok geniş bir katılımla düzenlenmesiyle, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanındaki Adanalıları bir araya getirecek olan karnavalın Adana’ya mal olacağına, sahiplenilip, benimseneceğine ve gelenekselleşeceğine hiç kuşku yoktur.” dedi.

Karnavalı destekleyen Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ilkinin düzenlendiğini önümüzdeki dönemlerde karnavalın genişleyerek geleneksel hale getirileceğini söyledi.

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt ise şunları söyledi: "Gelecek yıllardaki amacımız ise çok daha iyi organizasyonlar ile yüz binlerce yerli ve yabancı turistin Adana’daki bu mucizeye tanıklık etmesini sağlamaktır. Bu sevgi hareketinin bir karnaval ile taçlandırılması yönünde konuyu sahiplenen Kültür ve Turizm Bakanımız Ömer Çelik’e, Adana Valiliği’ne, Seyhan Belediyesi’ne ve ilk günden bu yana yanımızda olan Adana halkına da çok teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.