Kanal İstanbul İçin Geri Sayım Başladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, '100 yılın projesi' olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak, “Kanal yapımında bazı yolların biraz yerini değiştirmek gerekecek, köprüler gerekecek. İşte onunla alakalı Yüksek Planlama Kurulu kararımızı bu hafta içerisinde tamamladık” dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından düzenlenen “Ekonomi Güvenliği” konulu panelin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında bir çok başlık altında önemli açıklamalarda bulunan Ali Babacan, 100 yılın projesi olarak adlandırılan Kanal İstanbul Projesi’yle ilgili geri sayımın başladığına işaret eden bir bilgi verdi.

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili olarak bölgedeki bazı yolların yerinin değişmesi gerektiğini belirten Babacan, “Kanal İstanbul’la alakalı biliyorsunuz o kanal yapımında bazı yolların biraz yerini değiştirmek gerekecek, köprüler gerekecek. İşte onunla alakalı Yüksek Planlama Kurulu kararımızı bu hafta içerisinde tamamladık. Çünkü öncelikle o yol çalışmalarının başlaması gerekiyor, köprü çalışmalarının başlaması gerekiyor ki akasından da Kanal İstanbul’u gerçekleştirebilelim” diye konuştu.

Proje açıklandığında bakanlar olarak “Acaba olur mu, olmaz mı, çok mu çılgın, acaba gerçekleştirilebilir mi?” şeklinde şüphelere kapıldıklarını anlatan Babacan, “Olmayacak olsa zaten bu açıklanmazdı. Biz, bunun gerçekçi bir proje olduğuna inanıyoruz. Türkiye için, hatta dünya için çok konuşulacak bir proje olduğuna da inanıyoruz” dedi.

Babacan, Kanal İstanbul sayesinde İstanbul’un deniz trafiğinin çok rahatlayacağını ve İstanbul’un daha düzenli büyüyeceğini kaydetti.

Kaynak: İHA