Gülten Dayıoğlu’na Özel Program

Çocuk Edebiyatı’nın öncü isimlerinden Gülten Dayıoğlu, sanat hayatının 50.yılı dolayısıyla düzenlenen özel bir programda sevenleriyle buluşacak.

Gülten Dayıoğlu’na Özel Program
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın oturum yöneticiliğini yapacağı programa, Dayıoğlu’nun yakın akrabası Yazar Osman Akkuşak ve Şair Yusuf Dursun gibi ünlü yazarlar da konuşmacı olarak katılacak. 50 yıl süren edebiyat ve sanat yolculuğunun önemli duraklarını anlatacak olan Dayıoğlu, yazı hayatına dair uzun yürüyüşündeki başarının sırlarını da okuyucularıyla paylaşacak.

TYB İstanbul Şubesi ve Zeytinburnu Belediyesi’nin ortaklaşa hazırladığı Gülten Dayıoğlu özel programı, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde bugün (12 Nisan) saat 19.00'da gerçekleşecek.

1935 yılında Kütahya’nın Emet ilçesinde doğan Gülten Dayıoğlu, İstanbul'da Atatürk Kız Lisesi’ni bitirdi. Bir süre İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. Daha sonra okulu bıraktı. Dışarıdan sınavlara girerek ilkokul öğretmeni oldu. On beş yıllık hizmetten sonra 1976'da istifa etti.

İlk eseri, "Bahçıvanın Oğlu" adını taşıyan bir çocuk kitabıdır. Ayrıca, yirmiden çok radyo ve televizyon oyunu yazdı. 1965'ten beri eğitim öğretim sorunlarıyla ilgili görüşlerini Cumhuriyet ve Milliyet gazeteleri başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerdeki yazılarıyla dile getirdi. 1963-1971 yıllarında çocuklar için, birer hikâyelik yirmi altı küçük kitap yayınladı. 6-9 yaş grubu için yirmi kitaplık "Ece ile Yüce" isimli bir de dizi hazırladı.

Eserlerinin bir bölümü yabancı dillere çevrildi .
Kaynak: İHA