Eğirdir, 23 Nisan’da 8 Ülkeden 300 Öğrenciyi Ağırlayacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bir ilk yaşanacak.

Bayram 8 ülkeden 300 öğrencinin katılımı ile uluslararası düzeyde kutlanacak. Etkinlikler kapsamında, 20 ile 24 Nisan tarihleri arasında Çocuk Müzisyenler Şenliği, Uluslararası Çocuk Halk Oyunları Şenliği ve Uluslararası Uçurtma Şenliği yapılacak.Eğirdir Milli Eğitim Müdürlüğü; Türkiye, Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan, Hindistan, Romanya, Ukrayna, Polonya olmak üzere, 8 ülkeden toplam 300 öğrencinin katılacağı bir festival organize etti. Eğirdir Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Boztoprak, etkinlikle çocuklarda yabancı dil farkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Boztoprak, program ile aynı zamanda çocukların yeteneklerini sergilemelerine fırsat tanımayı, Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmayı, Eğirdir'in uluslararası tanıtımına katkı sağlamayı ve dünya barışına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Üç ayaklı olarak gerçekleştirilmesi planlanan festivalde, ilk olarak 20 Nisan 2013 tarihinde Eğirdir Kapalı Spor Salonu'nda saat 14.00'te Türkiye, Gürcistan ve Bulgaristan'dan çocuk müzisyenlerin katılacağı bireysel ve grup performanslarının sergileneceğini 'Eğirdir Uluslararası Çocuk Müzisyenler Şenliği' düzenlenecek. Daha sonra programa katılacak ülkelerin geleneksel halk oyunları gösterilerinin sergileneceği şenlik yapılacak. 22 Nisan'da öğrencilere Isparta'nın kültürel varlıklarının tanıtılması amacıyla Isparta’nın Yalvaç ilçesine gezi düzenlenecek. Öğrenciler, bu gezide antik şehirde öğle yemeği yedikten sonra Keçe Müzesi, Yalvaç Müzesi ve Tıraşzade Konağı'nı gezme fırsatı bulacak. 23 Nisan programı öncesinde Eğirdir'de kortej geçişi yapacak olan öğrenciler, ardından Kale Meydanı’nda yapılacak olan kutlamalara katılarak her ülkeyi temsilen ülke bayrağı ve iki çocuk platforma çıkacak ve mesajlarını okuyacak. Daha sonra her ülke ikişer dakikalık performanslarını sergileyecek.