Emet'te Dağ Turizmi Atağı

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, dağ turizmini harekete geçirmek için Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na 21 ayrı bölge için proje sunduklarını söyledi.

Emet'te Dağ Turizmi Atağı
Bu arada, kaymakamlık dağ sporları için, Eğrigöz kanyon yürüyüşü, Kocakıran yürüyüşü , Turfan Alanı yürüyüşü ve Samrık Deresi yürüyüşü olarak 4 ana güzergah belirledi.

Dağ turizmiyle akalakalı Bakan Veysel Eroğlu'ndan destek sözü de aldıklarını ifade eden Milletvekili Vural Kavuncu, "Kütahya ilimiz içinde bulunduğu coğrafya nedeniyle, bir çok göl, yaylayı içerisinde barındırıyor. Kütahya ’nın bu doğa harikası yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunuyorum. Son olarak ta Anadolu Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü (ANADOKS) ile birlikte Emet ilçemiz Eğrigöz kalesi bölgesinde dağ tırmanışına katıldım. Tüm ilçe Kaymakamlarımızla birlikte bir çalışma yaparak, yürüyüş parkuru, gezi alanı, avlaklar, gençlik kampları ve dağ tırmanış alanları yapılabilmesi için 21 nokta belirledik. Geçtiğimiz günlerde de ilimizi açılış, gezi ve incelemeler için ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanımız Eroğlu ‘na yaptığımız çalışmalar hakkında bir dosya sunduk, kendileri de çalışmaları olumlu karşılayarak değerlendirileceği sözünü verdi. Şu anda yapılan çalışmalar Orman Genel Müdürlüğü ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünde değerlendiriliyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA