Batmanlı Havva İnce İşkur'un Resim Yarışmasında Birinci Oldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen “Annemin de işi olsun” konulu resim yarışması sonuçlandı.

27 ilden yüzlerce ilköğretim öğrencisinin resim gönderdiği yarışmada elemeleri bir bir geçen Batmanlı Havva İnce, çizdiği resimle önce ilk 90 öğrenci arasına girmeyi başardı, Ankara'da yapılan elemelerde ise birinci oldu.

İŞKUR ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle ilköğretim 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri arasında düzenlenen “Annemin de işi olsun” konulu resim yarışmasına 27 ilden öğrenci yüzlerce resim gönderdi. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan jüriler tarafından değerlendirilerek ön elemeye tabi tutulan, bu resimler arasından seçilen 90 resim Ankara’daki jüride Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirdiği resim öğretmenleri ve İŞKUR Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Operasyon Koordinasyon Birimi üyeleri ile Proje Teknik Destek Ekibi’nden oluşan jüri tarafından yapılan ikinci değerlendirmeye tabi tutuldu. Batman’dan Havva İnce’nin resmi birinci seçilirken, Sinop’tan Rümeysa Tunç ikinci, Çorum’dan Hamza Emre Demir ise üçüncü oldu.Yarışmada ilk üçe giren öğrenciler dizüstü bilgisayar, netbook ve fotoğraf makinesi; mansiyon alanlar ise giyilebilir walkman ile ödüllendirildi. Her ilin birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne bisiklet, scooter ve 1000’lik yapboz ile 36’lı takım boya seti verildi.

Bu kapsamda; Kars il sıralamasında ilk üçe giren minik ressamlardan, birinci Dilara Arıkan, ikinci Sudem Metin ve üçüncü ise Zeynep Sıla Karagöz oldu.Öte yandan, çalışma hakkının kadınlar için de temel insan haklarından biri olduğunu anlatmak ve bu konuda yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla düzenlenen “Annemin de işi olsun” temalı yarışmanın eserleri vatandaşların yoğun olarak uğradığı çeşitli noktalarda sergilenecek ve takvim yapraklarını süsleyecek.Diğer taraftan yarışmaya ise, Trabzon, Giresun, Ordu, Hatay, Sinop, Batman, Siirt, Bitlis, Bingöl, Artvin, Elazığ, Tokat, Sivas, Kars, Kastamonu, Gümüşhane, Iğdır, Kahramanmaraş, Erzurum, Ağrı, Amasya, Ardahan, Bayburt, Rize, Çorum, Samsun, Ankara illeri katıldılar.