Emet'te ''gönül Elçileri'' Projesi

Kütahya Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Gönül Elçileri'' projesi kapsamında, bu projeye katılmak isteyen ailelerin Emet Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurmaları istendi.

Emet Kaymakamı Mete Buhara, yaptığı açıklamada, bu projenin ''gönüllülük'' ilkesine dayandığını ve toplumda bir farkındalık oluşturmak için geliştirildiğini belirtti.

Gönüllü çalışmaların yaygınlaştırılmasını sağlamak istediklerine dikkati çeken Buhara, şunları kaydetti:

''Toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak, insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek istiyoruz. Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma, engelli hizmetlerine erişim, aile ve yoksulluk,kadın ve güçlenme gibi başlıklarımız bulunuyor. Aile hizmeti konularında ilçemiz genelinde bulunan ihtiyaç sahibi kadın, çocuk, engelli, yaşlı ve yoksul kişilere emeğini,gönlünü, sabrını ve zamanını ayıracak gönül elçilerine ihtiyacımız var. Özgür iradesi ile ve dayanışma ruhu içinde her hangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğu deneyim, beceri ve kaynakları toplumun dezavantajlı guruplarının yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik katkı sağlamak isteyen gönül elçilerinin vakfımıza müracaat etmelerini bekliyoruz. Bununla ilgili Kütahya Valiliği tarafından gönderilen genelge gerekli yerlere iletildi.''

Muhabir: AbdulKadir Ekmekçioğlu / Hadi Şengül

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA